Μ. Κάρνι: Παράθυρο για παράταση της θητείας του στην BοΕ

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 17:32
UPD:05/09/2018 09:00
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Παράθυρο για παραμονή στο τιμόνι της Τράπεζας της Αγγλίας και μετά τον Ιούνιο του 2019 άφησε ο Μαρκ Κάρνι, μία ημέρα μετά τις πληροφορίες, που ήθελαν το υπουργείο Οικονομικών να τον έχει προσεγγίσει με σχετικό αίτημα, αλλά και τη διάψευσή τους απο την κυβέρνηση. 

Χθες εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωνε πως δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια σχετικά με τη θητεία του Καναδού τραπεζίτη, που έχει αναλάβει τα ηνία της κεντρικής τράπεζας από το 2012. Σήμερα ο ίδιος ο Κάρνι σε κατάθεσή του σε Επιτροπή του Κοινοβουλίου δήλωσε πως είναι έτοιμος να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση της οικονομίας στην μετά Brexit εποχή. 

EURONEWS

Η επίσημη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2019 και θα ακολουθήσει μία μεταβατική περίοδος 21 μηνών. Αυτή θα ισχύσει όμως μόνο εφόσον το Λονδίνο και οι 27 της κοινότητας καταλήξουν σε μία συνολική συμφωνία για την μελλοντική τους σχέση.

Σε περίπτωση no deal η μεταβατική περίοδος δεν θα ισχύσει και οι αναταράξεις δύσκολα θα αποφευχθούν. 

Η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι προετοιμασμένη ακόμη και για το δυσμενέστερο σενάριο και τον άμεσο αντίκτυπο, που αυτός θα είχε αρχικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στη συνέχεια συνολικά στην οικονομία. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα