Εμπορικός πόλεμος και αναδυόμενες οδηγούν στο κόκκινο Wall Street- Ευρώπη

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 17:14
UPD:17:18
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σύννεφα κομίζει ο Σεπτέμβριος στη Wall Street. Η πρώτη συνεδρίαση του μήνα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης- που χθες ήταν κλειστό λόγω εθνικής αργίας- βρίσκει τους δείκτες από την έναρξη της συνεδρίασης στο κόκκινο. Ρευστοποιήσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις επίμονες εμπορικές αντιπαραθέσεις, αλλά και τα συνεχή καμπανάκια των ειδικών για την κρίση στις αναδυόμενες αγορές. 

Λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης, ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της αμερικανικής αγοράς καταγράφει πτώση 0,4% ενώ ανάλογη είναι η εικόνα τόσο για τον Νasdaq, στον οποίο έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα οι εταιρείες τεχνολογίας όσο και για τον S&P 500, τον πλέον αντιπροσωπευτικό δείκτη των αμερικανικών μετοχών.  

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη τα ταμπλό δείχνουν βαθύ κόκκινο. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι γαλλικές μετοχές με τον CAC 40 να καταγράφει πτώση 1,5%. Απώλειες περίπου 1,4% και για τον DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ 0,9% υποχωρεί ο FTSE στο Λονδίνο.

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα κινείται μόνο ο ιταλικός FTSE MIB, που κρατιέται, έστω και οριακά, σε θετικό έδαφος, χάρη στις προσδοκίες ότι τελικά η Ρώμη θα αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα