Credit Suisse: Προς πώληση της ασφαλιστικής Winterthur στην Axa

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 08:36

ΣΧΕΔΙΑ να πουλήσει το σκέλος των ασφαλειών της Winterthur στην Axa SA, προς 12,3 δισ. ελβετικά φράγκα (9,9 δισ. δολ.) σε μετρητά, κάνει η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζας, Credit Suisse Group.

Η εμπορική συναλλαγή του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Axa, Henri de Castries, είναι η μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα πλέον τον πέντε, αφορά το 100% της Winterthur, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναμένεται να κλείσει γύρω στα τέλη του 2006, σύμφωνα με την Credit Suisse.

Η Axa είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης. Η Winterthur είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελβετίας, βάσει ασφαλίστρων, μετά την Zurich Financial Services AG. Η Winterthur, που εδρεύει στην ομώνυμη ελβετική πόλη, είχε κέρδη 1,06 δισ. ελβετικά φράγκα το 2005, 52% περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Η Credit Suisse, ανακοίνωσε σχέδια τον Δεκέμβριο του 2004, για την προετοιμασία της πώλησης μετοχών της Winterthur, μετά την αποτυχία εξεύρεσης αγοραστή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα