Merck: Αύξησε το μερίδιό της στη Schering στο 21,8%

Μήνυση κατέθεσε η Bayer στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 08:59

ΣΤΗΝ αύξηση του μεριδίου της στην ανταγωνίστριά της, Schering AG, στο 21,8%, καθώς οδεύει προς την τελική ημέρα της προσφοράς της Bayer AG, ύψους 16,5 δισ. ευρώ (20,8 δισ. δολ.) για την απόκτηση της υπ'αριθμόν ένα εταιρείας παραγωγής αντισυλληπτικών χαπιών στον κόσμο, προχώρησε η Merck KGaA.

Η Merck αγόρασε 2,1 εκατ. μετοχές της Schering κατά μέσον όρο προς 86,89 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 182,5 εκατ. ευρώ. Η Merck, κατέχει τώρα συνολικά 41,5 εκατ. μετοχές στη Schering, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της. Στο μεταξύ χθες η Bayer κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας την Merck ότι παρέβη νόμο των ΗΠΑ αναφορικά με την αγορά μετοχών της Schering.

Η προσφορά της Bayer για την Schering θα λήξει σήμερα τα μεσάνυχτα εκτός και αν η εταιρεία ελέγχει τουλάχιστον το 75% της εταιρείας παραγωγής αντισυλληπτικών χαπιών. Περίπου 36,78% των μετοχών της Schering έχουν δεσμευθεί για την Bayer και η τελευταία κατέχει το 23,4%.

Χθες η Bayer προσέφερε περισσότερα από την αρχική προσφορά των 86 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς να πει το πόσα ακριβώς, μετά την αποκάλυψη της Merck ότι αγόρασε περισσότερο του 20% της Schering. H Bayer θέλει να αποκτήσει το καλύτερο σε πωλήσεις σκεύασμα της Schering κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς και το τμήμα παραγωγής αντισυλληπτικών, προκειμένου να καταστήσει το φαρμακευτικό της σκέλος, το μεγαλύτερο στη Γερμανία.

Χθες οι μετοχές της Bayer υποχώρησαν 1,72 ευρώ, ποσοστό 5,3%, φθάνοντας στα 30,56 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη, ενώ της Merck, σημείωσαν απώλειες 4,9%, φθάνοντας στα 68,45 ευρώ η μία. Ανοδο 1,1%, σημείωσαν οι μετοχές της Schering, φθάνοντας στα 87,20 ευρώ η μία.

Σύμβουλος της Merck είναι η Deutsche Bank και της Schering η Morgan Stanley και η Dresdner Kleinwort Wasserstein. Σύμβουλοι της Bayer είναι η Credit Suisse και η Greenhill.

Εάν η Bayer ή η Merck αγοράσει τουλάχιστον το 30% της Schering, η προφορά για το λοιπό ποσοστό μετοχών της εταιρείας, θα τεθεί υπό τον γερμανικό νόμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα