Goldman Sachs: Συμφωνία εξαγοράς της ΑΒ Ports προς 4,6 δισ. δολ.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 10:45

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση της Associated British Ports Holdings Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας λιμένων της Βρετανίας, αντί του ποσού των 2,5 δισ. λιρών Αγγλίας (4,6 δισ. δολ.) έκλεισε η Goldman Sachs Group Inc. και οι συνεργαζόμενες μαζί της εταιρείες.

Η Goldman, επικεφαλής ομίλου, θα καταβάλλει 810 πένες ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Associated British Ports. Η Goldman, αγοράζει τη διαχειρίστρια λιμένων μαζί με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και συνταξιοδοτικό κεφάλαιο του Καναδά.

«Είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για τους μετόχους να συνειδητοποιήσουν τη αξία που δημιουργείται», ανέφερε ο Chris Clark, πρόεδρος της Associated British Ports, στην ανακοίνωσή του.

Η πώληση της Associated British Ports, είναι η τρίτη εξαγορά βρετανικής διαχειρίστριας λιμένων τους έξι τελευταίους μήνες, αποτέλεσμα της ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για σταθερά κέρδη, που προσήλκυσαν επενδυτές.

Τον Μάρτιο η DP World του Ντουμπάϊ, αγόρασε την Ρeninsular & Oriental Steam Navigation Co. αντί του ποσού των 6,8 δισ. δολ., συμφωνώντας να πουλήσει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ, μετά την αντίδραση του αμερικανικού Κογκρέσου. Η PD Ports Plc, ιδιοκτήτρια των βρετανικών λιμένων Tees και Hartlepool, συγχωνεύθηκα τον Δεκέμβριο από την Babcock & Brown Infrastructure Group, ιδιοκτήτρια του δεύτερου μεγαλύτερου λιμένος άνθρακα της Αυστραλίας, αντί του ποσού των περίπου 607 εκατ. λιρών Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα