Τρόπους σταθεροποίησης των αγορών εξετάζει το Πεκίνο

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 14:10
UPD:14:26
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Tρόπους προκειμένου να βελτιώσει την επικοινωνία με τις αγορές και να σταθεροποιήσει τις  προσδοκίες τους εξετάζει η κεντρική τράπεζα της Κίνας, καθώς οι αγορές μετοχών της χώρας έρχονται αντιμέτωπες με σημαντικές απώλειες. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα, αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα με ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κεντρικού τραπεζίτη, Ζιου Σιαοτσουάν. Της σύσκεψης προήδρευσε ο νυν κεντρικός τραπεζίτης και αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής, Γι Γκανγκ. 

Το κινεζικό νόμισμα, γιουάν, καταγράφει απώλειες της τάξης του 6% έναντι του δολαρίου το τελευταίο τρίμηνο, ενώ o  Σύνθετος Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης έχει υποχωρήσει 12% στο ίδιο διάστημα, με αποτέλεσμα οι απώλειές του από τις αρχές του έτους να φτάνουν στο 17,7%.

Αναλυτές σχολίαζαν πως με τον εμπορικό πόλεμο να κλιμακώνεται,η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να παρέμβει πιο αποφασιστικά, ειδικά για να σταθεροποιήσει το γιουάν. 

Αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch προβλέπουν ότι στα τέλη του έτους η ισοτιμία θα είναι στα 6,95 γιουάν ανά δολάριο, δηλαδή αναμένουν περαιτέρω πτώση του κινεζικού νομίσματος κατά 1,6%. Πιο απαισιόδοξη ακόμη η Goldman βλέπει υποτίμηση στα 7,1 γιουάν ανά δολάριο.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα