Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τον ιαπωνικό δείκτη Topix να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο σε τρεις εβδομάδες. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των ημιαγωγών, όπως της Samsung Electronics Co. και της Advantest Corp. κινήθηκαν ανοδικά, μετά την εισήγηση της Goldman, Sachs & Co., για αγορά των μετοχών της Intel Corp., καθώς λανσάρει νέα chip.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc. και της Tokyo Electron Ltd., μετά τη χθεσινή ανάκαμψη των μετοχών στις ΗΠΑ, από τα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών, καθώς αισιοδοξία επικράτησε ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, θα τονώσει τα εταιρικά κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, αναρριχήθηκε 1,1%, φθάνοντας στις 118,18 μονάδες στις 10:30 π.μ. στο Τόκυο. Σημείωσε άνοδο 1,7% από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών, στα οποία υποχώρησε πριν από δύο ημέρες. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας αποτέλεσαν το 17% της σημερινής ανόδου του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο Topix σημείωσε άνοδο 1,44%, τη μεγαλύτερη από τις 26 Μαΐου. Ο Nikkei 225, σημείωσε άνοδο 1,2%. Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινήθηκαν ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, όπως της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc. μετά την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών. Κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές των τραπεζών, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της Merrill Lynch & Co. για την Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ ανέκαμψαν μετά την έκθεση ότι ο πληθωρισμός που αυξήθηκε τον Μάϊο δεν κατάφερε να περιορίσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των κερδών.

Ανοδο 0,9% σημείωσε χθες η τιμή του αργού πετρελαίου για να κλείσει στα 69,14 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη. Προσφάτως και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 69,30 δολ. το βαρέλι. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε άνοδο 1,5%. Στη Ν. Υόρκη ο χαλκός σημείωσε άνοδο 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα