Market Beat: Η διεθνής συγκυρία ευνοεί την άνοδο, οι μετοχές με story επίσης

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 10:23
UPD:10:27
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Του Κώστα Ιωαννίδη

Η ταχύτητα απομάκρυνσης από τον πυθμένα των 700 μονάδων για το έτος και το τελευταίο δωδεκάμηνο, είναι ικανοποιητική. Αυτό που προβληματίζει είναι οι όγκοι με τους οποίους πραγματοποιείται η τρέχουσα άνοδος και τα κίνητρα των επενδυτών για την αυξημένη διάθεση για ανάληψη κινδύνου. Αρκετοί εγχώριοι αναλυτές διαπιστώνουν πως είναι όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή που συμβάλλουν στην ενίσχυση των εντολών αγοράς και δεν έχουν σχέση με τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό.

γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης

Το ταμπλό «μιλά» κάθε μέρα, αλλά το «ακούνε» όσοι έχουν εκπαιδεύσει τα «αυτιά» τους και θέλουν να ρισκάρουν βραχυπρόθεσμα με μεγάλο, κατά την εκτίμησή μας, κίνδυνο. Αξίζει όμως να ληφθεί υπόψη η συνέχεια στην άνοδο των αγορών των ΗΠΑ, των οποίων οι δείκτες συνέχισαν να αναζητούν την οροφή για φέτος. Ευτυχώς για την παγκόσμια κεφαλαιαγορά, αυτή μάλλον θα αργήσει να φανεί, με τον αντιπροσωπευτικό S&P500 χθες, 25 μονάδες πάνω από το ανώτερο του Ιανουαρίου.

Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν ψηλότερα σήμερα Τρίτη 28/8 και το αμερικανικό δολάριο κυμάνθηκε κοντά σε χαμηλά για το μήνα επίπεδα, καθώς η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού για την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής ενίσχυσε την όρεξη για ανάληψη κινδύνου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πέτυχαν μια νέα εμπορική συμφωνία με το Μεξικό η οποία θα ονομάζεται Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού. Σε δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ τόνισε ότι εγκαταλείπει την ονομασία NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ενώ πρόσθεσε ότι θα εξετασθεί αν ο Καναδάς θα συμμετάσχει στη καινούργια συμφωνία. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετοχές εισηγμένων με σημαντική έκθεση στις διεθνείς αγορές κινήθηκαν ανοδικά.

Σήμερα θα μετρήσει η στάση των θεσμικών έναντι της ΕΤΕ. Καθώς με απόφαση της Τράπεζας, η 28/08/2018 έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 9.147.151.527 υφισταμένων κοινών ονομαστικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις 29/08/2018 παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους, σύμφωνα με τα ανωτέρω με είσοδο ξανά στις συναλλαγές στις 3 Σεπτεμβρίου με την νέα τιμή. Η ΕΤΕ αποφάσισε την αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από 0,30 ευρώ σε 3,00 ευρώ και μείωση του συνολικού αριθμού τους από 9.147.151.527 σε 914.715.153 νέες μετοχές, ήτοι έχουμε reverse split σε αναλογία 10 παλαιών κοινών μετοχών της Τράπεζας έναντι 1 νέας κοινής μετοχής της Τράπεζας.

Στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των Τραπεζών προς το τελευταίο διήμερο, αλλά και των εταιρειών Πετρελαιοειδών (στις 29/8 η Motor Oil και στις 30/8 τα ΕΛΠΕ). Θα ανακοινωθεί επίσης πιθανά σήμερα ο Κυβερνητικός ανασχηματισμός. Υπάρχουν επομένως προϋποθέσεις για συναλλακτική βελτίωση με αύξηση παράλληλα της νευρικότητας.

Στα 108,3 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Motor Oil το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 203% σε ετήσια βάση, όπως προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "accumulate" με τιμή - στόχο στα 21,5 ευρώ. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι μετά το ήπιο περιβάλλον στον κλάδο διύλισης το πρώτο τρίμηνο, η ανάκαμψη των περιθωρίων σε συνδυασμό με ισχυρά κέρδη από τα αποθέματα, λόγω της ενίσχυσης στην τιμή του Πετρελαίου, έδωσαν ώθηση στην κερδοφορία της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο.

Το χθεσινό ήταν στα πιο ράθυμα ξεκινήματα για φέτος και θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε στην, χωρίς ειδήσεις με νόημα για την αγορά και την οικονομία, ροή της πληροφόρησης. Ούτε 50 δεν ήταν οι μετοχές με πράξεις στα πρώτα 20 λεπτά, ωστόσο η Αθήνα συμβάδιζε με τις υπόλοιπες αγορές του ευρώ, με κέρδη της τάξης του 0,4% και την κεφαλαιοποίησή της πάλι πάνω από τα 52 δις. Το ένα εκατομμύριο τζίρου ξεπεράστηκε στις 10:54 και η ερώτηση που απευθύναμε στους γνωστούς μας παράγοντες ήταν, αν με τόσο χαμηλό ενδιαφέρον θα άντεχαν οι τιμές, ως την τελευταία ώρα, σε κίνηση χωρίς επισκέψεις σε αρνητικό πεδίο. Επισήμαναν οι περισσότεροι τη μάχη για την αξία της ΕΤΕ και την αργή αντιπαράθεση αγοραστών πωλητών στον ΟΤΕ, ως μετοχές που αποτελούσαν τα κλειδιά της τάσης. Οι δε εκτιμήσεις των εγχώριων παραγόντων για το ρόλο των ΕΤΕ και ΟΤΕ στο τέλος της συνόδου είχαν επιβεβαιωθεί. Και σήμερα αυτές θα παίξουν ρόλο.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας

ΗΠΑ

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικό. Επέδρασε επίσης θετικά η ομιλία του επικεφαλής της Fed,Τζέρομ Πάουελ στο διήμερο συνέδριο του Τζακσον Χολ την Παρασκευή. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,01% ή 260 μονάδων στις 26.049,64 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,77% στις 2.896,74 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,91% στις 8.017,90 μονάδες. Σημειώνεται ότι οι S&P και Nasdaq κατέκτησαν νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη μέρα διαδοχικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πέτυχαν μια νέα εμπορική συμφωνία με το Μεξικό η οποία θα ονομάζεται Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού. Σε δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ τόνισε ότι εγκαταλείπει την ονομασία NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ενώ πρόσθεσε ότι θα εξετασθεί αν ο Καναδάς θα συμμετάσχει στη καινούργια συμφωνία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετοχές εισηγμένων με σημαντική έκθεση στις διεθνείς αγορές κινήθηκαν ανοδικά. Ενδεικτικά, ο τίτλος της Caterpillar ενισχύθηκε 2,8% και της Boeing 1,2%. Παράλληλα, έκπληξη προκάλεσε (για άλλη μία φορά) στους επενδυτές ο CEO τηςTesla. Ο Elon Musk, πρόεδρος της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι δεν θα οδηγήσει την εταιρεία στην έξοδο από το χρηματιστήριο.

Ο Jones κατάφερε να περάσει πάνω από τα επίπεδα διόρθωσης των 25.886 μονάδων, δηλαδή να κινηθεί 10% πάνω από το χαμηλό της 23ης Μαρτίου τις 23.533 μονάδες.

Στον βιομηχανικό Dow, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+3,1%) και Caterpillar (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Pfizer (-2%) και Walmart (-0,6%).

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,81%.

ΕΥΡΩΠΗ

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές του ευρώ μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικό, καθώς προκάλεσε αισιοδοξία στην Ευρώπη, ότι μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Στα χρηματιστήρια, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,52% στις 385,57 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 λόγω αργίας έμεινε στο κλείσιμο της Παρασκευής, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε υψηλότερα 1,16% στις 12.538,31 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,86% στις 5.479,10 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια της περιφέρειας του ευρώ, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,73% στις 9.659,80 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου σημείωσε κέρδη 0,27% στις 20.797,82 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά τους ισχυρισμούς του Λονδίνου ότι η Μόσχα ευθύνεται για την δηλητηρίαση του πρώην ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, για πρώτη φορά φέτος, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Ifo, υποδηλώνοντας ότι οι ανησυχίες για τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, μεταξύ των διευθυντικών στελεχών της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, έχουν μετριαστεί.

ΧΑ

Η διεθνής άνοδος βοήθησε στην συνέχεια της απομάκρυνσης από τις 700 μονάδες

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών ανοδική τάση και κίνηση σχεδόν μόνιμα σε θετικό πεδίο με εγγραφή ως κατώτερου μέρας την τιμή ανοίγματος. Σήμερα, οι θεσμικοί επέβαλλαν μεγάλη θετική μεταβολή (+1,95%) στις 15:23, όταν σημειώθηκε το μέγιστο στις 739,02 από 731,56 την Παρασκευή. Στο άνοιγμα στις 724,59 είχαμε το ελάχιστο από 724,04 μονάδες την προηγούμενη.

Αναζητήθηκε ισορροπία των εντολών από αγοραστές και πωλητές από τις 14:02 ως τις 17:20 και ορίστηκε μεταξύ των 735 ως και τις 739 μονάδες. Είχαν συνεπώς επιχειρήσει να αντιδράσουν στην πτώση της Παρασκευής και το πέτυχαν μετά το ανοιδικό ξεκίνημα στα ασιατικά χρηματιστήρια και τα σεμνά κέρδη του πρώτου μέρους των συναλλαγών στην ευρωζώνη. Στις δημοπρασίες για τον ορισμό τιμών κλεισίματος μετά από τρεις συνεδρίες δεν κυριάρχησαν οι εντολές αγοράς.

Οι θεσμικοί που ενδιαφέρθηκαν, οδήγησαν τον ΓΔ στην αρχή σε αρνητικό πεδίο, αφού άνοιξε στις 724,58 με προηγούμενο κλείσιμο στις 724,85 ήτοι με οριακό πτωτικό χάσμα 0,27 μονάδων. Μετά ακολούθησε υπεροχή στο ενδιαφέρον για αγορές που με τη σταθερότητά της παρά τους χαμηλούς όγκους κατάφερε να αλλάξει η διάθεση και όταν συμπληρώθηκαν 5 περίπου ώρες διαπραγμάτευσης (15:23) εμφανίστηκε το μέγιστο. Ήταν οι 739,02 από 731,56. Στις 17:00 τον άφησαν στις 736,39. Αλλά στις δημοπρασίες, η απουσία εντολών αγοράς επί των Τραπεζικών blue chip, οδήγησε τον μέσο όρο στο κλείσιμο λίγο κάτω αλλά πολύ πάνω από το χαμηλό μέρας και 36 μονάδες ψηλότερα από το ελάχιστο του 2018.

Τη σύνοδο σφράγισε ακόμα χαμηλότερο της προηγούμενης συνόδου συναλλακτικό ενδιαφέρον που αφορούσε κατά 1,050 εκατ. σε πακέτα. Η δε εμφάνιση ζήτησης για τα Τραπεζικά blue chip, με εμφάνιση κερδών στους δείκτες ήταν σε συμφωνία με την δυναμική στα ελληνικά ομόλογα αναφοράς. Αφού η απόδοση ανεβαίνοντας μια μονάδα βάσης μόνο, έμεινε στο 4,20%.

Ήταν σύνοδος με λίγες εναλλαγές στην κυριαρχία των πωλητών και των αγοραστών. Το ελάχιστο στις 724,59 μονάδες, ήταν 24,5 πάνω από το κατώτερο τρέχοντος έτους. Η κίνηση στην αγορά εξελίχθηκε με ανοδική δυναμική στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που δυνάμωσε σε επίπεδο μεταβολών όταν διαπιστώθηκε πως οι αγορές μετοχών των ΗΠΑ εμφάνισαν ανοδική έναρξη και κατόπιν σταθερά ανοδική δυναμική. Έξω όπως και εδώ, υπολογίζανε το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ. Οι δημοπρασίες έκλεισαν τον ΓΔ στις 736,27 που ήταν 11,7 μονάδες πάνω από το ελάχιστο του και 2,75 μονάδες κάτω από το ανώτερο της ημερήσιας διακύμανσής.

Ήταν μια σύνοδος με μεγαλύτερο (14,5 μονάδες) εύρος διακύμανσης σε σύγκριση με τις 8,3 της προηγούμενης και το αποτέλεσμα της ήταν ανοδικό για την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, που κατέληξε στα 52,457 από 51,874 δις ευρώ. Δυο μόνο blue chip υπέκυψαν εντέλει στις πιέσεις, ΕΕΕ -0,03%, και ΟΛΠ -0,73% και 22 μετοχές του 25άρη ήταν ανοδικές.

Μέτρησαν θετικά οι μεταβολές για τις Τράπεζες ( +2,88% από -1,30%), αφού οι επενδυτές έκλεισαν την ΑΛΦΑ στο +2,82% από -2,57%, την ΕΤΕ στο +2,25% από +1,18%, ΕΥΡΩΒ +1,90% από -1,08% και την ΠΕΙΡ στο +6,38% από -2,11%. Οι μετοχές του FTSEM αντιμετωπίστηκαν καλύτερα από τα blue chip με μεταβολή +2,04% από -0,16% από +0,98%.

Η στατιστική εικόνα των blue chip βελτιώθηκε, όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (22 από 4) blue chip έναντι των καθοδικών (2 από 19) και ένα ΦΡΛΚ στα αμετάβλητα. Στο ΧΑ ο ΓΔ οδηγήθηκε ψηλότερα +1,58% και έφθασε στις 736,27 από 724,85 μονάδες και ο 25άρης έκλεισε στις 1942,84 από 1917,56 μονάδες με μεταβολή +1,32%. Οι δημοπρασίες άλλαξαν την τιμή για τον ΓΔ και τον 25άρη προς τα κάτω, αλλά το κλείσιμο έγινε πιο κοντά στο κατώτερο της ημερήσιας διακύμανσης τους.

Για να συμβούν τα παραπάνω ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 24,502 από 20,000 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές με πακέτα είχαν αξία 1,050 από 0,394 εκατ. ευρώ. Στις μετοχές του 25άρη, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πακέτα κατευθύνθηκαν 22,071 από 18,443 από εκατ. ευρώ και στου FTSEM 0,786 από 0,649 εκατ. ευρώ. Το πλήθος των ανοδικών ανήλθε σε 66 από 42 των καθοδικών 30 από 51 και 17 από 23 ήταν σταθερές.

Τεχνική ανάλυση - παράγωγα

Η επιβεβαίωση των αισιόδοξων στοιχημάτων τα διατήρησε

Στην πρώτη σύνοδο της τελευταία εβδομάδας του Αυγούστου, οι θεσμικοί έδωσαν ανοδική δυναμική στον 25άρη. Τιμή ανοίγματος και ελάχιστο μέρας ήταν οι 1917,05 μονάδες, με πτωτικό χάσμα 0,51 μονάδων. Ένα ανοδικό τίναγμα έδωσε στις 15:24, το μέγιστο μέρας στις 1953,97 μονάδες. Οι θεσμικοί στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, τον άφησαν στις 1943,97. Το κλείσιμο έγινε στις 1942,84 μονάδες με μεταβολή +1,32%. Ο τζίρος στα παράγωγα ανήλθε στα 11,020 εκατ. ευρώ.

Για την κυρίαρχη σειρά στα ΣΜΕ του 25άρη, άλλαξαν χέρια 1826 ΣΜΕ με ανώτερο τις 1955.00 μονάδες, κατώτερο τις 1915.25 και τελευταίες πράξεις στις 1948,75 από 1919,00 μονάδες την προηγούμενη. Διακινήθηκαν επίσης 228 ΣΜΕ λήξης Οκτωβρίου με ανώτερο τις 1953.00 μονάδες και κατώτερο τις 1919,00 με τελευταίες πράξεις στις

1942,00 μονάδες. Οι ανοικτές θέσεις για την νέα κυρίαρχη σειρά (Σεπτεμβρίου), ήταν 6760 από 6686 ΣΜΕ και της επόμενης σειράς ανήλθαν σε 300 ΣΜΕ.

Θα λέγαμε πως στο ΧΑ τρώγοντας ερχόταν η όρεξη για ρίσκο. Έξω, μετά μια κορυφή στα πρώτα λεπτά, τα κέρδη είχαν γίνει σεμνότερα και στο 50% των αρχικών. Στα μεγάλα χρηματιστήρια επιλέξανε μια στάση αναμονής, για να παρατηρήσουν το ξεκίνημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, από όπου παράγονται οι ειδήσεις ή τα tweets που κατευθύνουν την παγκόσμια κεφαλαιαγορά. Βέβαια διεθνώς υπήρξε ανακούφιση, από την σταθερότητα του προέδρου της Fed σχετικά με τη νομισματική πολιτική της, ασχέτως των «παρατηρήσεων» του Προέδρου Τραμπ. Ωστόσο μετά από 4 ώρες συναλλαγών στην Αθήνα, η τάση παρέμενε αταλάντευτα ανοδική και σαν οροφή είχαν λειτουργήσει τα επίπεδα των 737 μονάδων.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν πέρασαν σε αρνητικό πεδίο οι ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΓΡΙΒ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΦΡΛΚ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΠΕΙΡ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ και ΜΟΗ και στο χαμηλό ημέρας ο ΦΡΛΚ.

Σήμερα

Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν ψηλότερα σήμερα Τρίτη 28/8 και το αμερικανικό δολάριο κυμάνθηκε κοντά στα χαμηλά επίπεδα για το μήνα, καθώς η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού για την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής ενίσχυσε την όρεξη για ανάληψη κινδύνου.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι ο Καναδάς θα συμφωνήσει επίσης με τους νέους όρους για τη διατήρηση ενός συμφώνου τριών εθνών, καταργώντας τελικά την οικονομική αβεβαιότητα που προκαλείται από τις επανειλημμένες απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για την κατάργηση της συμφωνίας της NAFTA που υπάρχει από το 1994.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού έξω από την Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0,6% για δεύτερη συνεχόμενη ανοδική σύνοδο. Οι μετοχές της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο +0,64% καιο Nikkei της Ιαπωνίας είχε άνοδο +0,11%.

Οι δείκτες S & P 500 και Nasdaq της Νέας Υόρκης σημείωσαν επίπεδα ρεκόρ υψηλών με άνοδο των μετοχών τεχνολογίας. Οι θετικές εμπορικές προοπτικές ενισχύθηκαν περαιτέρω από την είδηση ότι η Ουάσινγκτον πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει τις συνομιλίες σχετικά με τις συναλλαγές τους. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές ήταν προσεκτικοί σχετικά με το ράλι.

Οι διαφορές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των εμπορικών εταίρων τους ήταν ένα αντικίνητρο για το επενδυτικό κλίμα σε μεγάλο μέρος του έτους, παρά τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη και τα δύο ισχυρά τρίμηνα των εταιρικών κερδών.

Οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι η εμπορική συμφωνία δεν ήταν απαραιτήτως θετική σχετικά με το προσδοκόμενο αποτέλεσμα των συνομιλιών με την Κίνα. «Η συμφωνία της NAFTA είναι σαφώς θετική στο βαθμό που μειώνει τον κίνδυνο ενός γενικευμένου παγκόσμιου εμπορικού πολέμου. Ανέφεραν

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε αρχικά +0,6% και μετά μειώθηκε +0,24%, ενώ οι κινεζικές μετοχές ήταν πιο υποτονικές. Ο δείκτης SSE Composite της Σαγκάης έπεσε -0,07% και ο δείκτης CSI300 των blue chip ενώ υποχωρούσε -0,18% έκλεισε πρακτικάαμετάβλητος.

Οι επενδυτές θα παραμείνουν επικεντρωμένοι στα οικονομικά στοιχεία των Η.Π.Α. με τα στοιχεία της εμπιστοσύνης των καταναλωτών που θα προκύψουν αργότερα την ημέρα και την τελευταία εκτίμηση για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για το δεύτερο τρίμηνο που αναμένεται την Τετάρτη

Το ευρώ ήταν κοντά στην κορυφή ενός μηνός στα 1,1680 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • ΓΔ
  • UKX



Σχολιασμένα