Nissan: Μειώνει την παραγωγή σε δύο εργοστάσια στην Ιαπωνία

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 07:47

ΣΤΗ μείωση της παραγωγής σε δύο από τα τέσσερα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, προχώρησε η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, Nissan Motor Co., μετά τη μείωση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά.

Η Nissan σταμάτησε τη μία γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στο εργοστάσιο Oppama, στη Kanagawa κοντά στο Τόκυο τον Απρίλιο και μείωσε τις ώρες εργασίας στο εργοστάσιό της στο Tochigi, βορείως του Τόκυο, σύμφωνα με τον Kiyoshi Ariga, έναν από τους εκπροσώπους της εταιρείας, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο ακριβώς μειώθηκε η παραγωγή της Nissan.

O ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας, Carlos Ghosn, απέτυχε να σταματήσει την πτώση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά τους οκτώ τελευταίους μήνες. Η εταιρεία πάσχει από έλλειψη νέων μοντέλων, τα οποία συνήθως αυξάνουν σε γενικές γραμμές τις πωλήσεις τους για ένα έτος στην Ιαπωνία. Η Toyota Motor Corp. και η Honda Motor Co., εμφάνισαν επίσης χαμηλότερες πωλήσεις εντός χώρας τους δύο τελευταίους μήνες.

Οι πωλήσεις της Nissan στην Ιαπωνία μειώθηκαν 10% το πεντάμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, καθώς τα γηραιά μοντέλα της δεν κατάφεραν να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Το εργοστάσιο Oppama κατασκευάζει αυτοκίνητα συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων March και Cube. Η μονάδα της εταιρείας Tochigi, κατασκευάζει μοντέλα όπως το Skyline και το Fuga.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί τον στόχο της για την εσωτερική παραγωγή την τρέχουσα χρήση στο 1,31 εκατ. οχήματα. Σύμφωνα με τη διοίκησή της θα λανσάρει τέσσερα νέα μοντέλα το δεύτερο εξάμηνο και θα επεκτείνει την παραγωγή με τα νέα μοντέλα.

Οι μετοχές της Nissan σημείωναν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στα 1.243 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 4% έναντι ανόδου 6% των μετοχών της Honda Motor Co.

Από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως και τον Ιανουάριο του 2005, η Nissan λανσάρισε έξι νέα ή βελτιωμένα μοντέλα αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του Fuga, του Tiida και του Note. Τα νέα αυτοκίνητα αύξησαν τις πωλήσεις της μέχρι τον Οκτώβριο του 2005. Φέτος η Nissan δεν παρουσίασε κάποιο νέο μοντέλο για την αγορά της Ιαπωνίας.

Οι πωλήσεις της Toyota μειώθηκαν 0,2% στην εσωτερική αγορά και της Honda σε ποσοστό 5%. Σημειώνεται ότι η Honda αυξάνει την εσωτερική παραγωγή αυτοκινήτων, για να καλύψει τη ζήτηση για εξαγωγές.

Η μείωση της εσωτερικής παραγωγής οχημάτων της Nissan, ακολουθεί την αντίστοιχη της παραγωγής στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τον Απρίλιο η Nissan είπε ότι θα μειώσει την παραγωγή της στις ΗΠΑ κατά 18.000 οχήματα, ποσοστό 2,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα