Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινείται το πετρέλαιο

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 07:57

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς τα στοιχεία ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, δείχνουν διατήρηση της ζήτησης του καυσίμου.

Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι χθες, μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για εργασία υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών και οι βιομηχανικές παραγγελίες κινήθηκαν ανοδικά στις πολιτείες της Ν. Υόρκης και της Φιλαδέλφειας. Το Ιράν, η τέταρτη σε μέγεθος χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, έχει σχεδόν σταματήσει τη συνεργασία του με τους επιθεωρητές ατομικής ενεργείας των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις Ευρωπαίων διπλωματών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, σημείωσαν άνοδο έως 68 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 70,18 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:14 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 70,10 δολ. το βαρέλι, 24% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες τα συμβόλαια του Ιουλίου σημείωσαν άνοδο 36 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 69,50 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές, οι οποίες υποχώρησαν 50 σεντς τα τελευταία 30 λεπτά της χθεσινής συνεδρίασης, έχουν σημειώσει άνοδο 3% από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων και στα 68,10 δολ. το βαρέλι, στα οποία υποχώρησαν στις 14 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα