Infosys: Σχέδια για προσλήψεις σε ΗΠΑ και Κίνα

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 08:23

ΣΧΕΔΙΑ για την πρόσληψη έως 300 ανθρώπων που αποφοίτησαν στις ΗΠΑ, για να διπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό στη μεγαλύτερη αγορά της, κάνει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία λογισμικού της Ινδίας, Infosys Technologies Ltd., σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Nandan Nilekani.

Η εταιρεία, στης οποίας τις υπηρεσίες περιλαμβάνονται κέντρα επικοινωνιών και δίκτυα κομπιούτερ, εκτιμά ότι ο αριθμός των εργαζομένων της στο σκέλος συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ θα αγγίξει τους 500 τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον Nilekani σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Τόκυο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η Infosys, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, απασχολούσε διεθνώς 52.715 ανθρώπους.

Η Infosys, που εισπράττει περίπου το 65% των εσόδων της από τις ΗΠΑ και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Tata Consultancy Services Ltd., προσλαμβάνει περισσότερους ανθρώπους εκεί και στην Κίνα για να αντισταθμίσει το έλλειμμα εργαζομένων στην Ινδία. Τον Απρίλιο η Infosys είπε ότι διπλασιάζει τον αριθμό των εργαζομένων της στην Κίνα στους 1.000 φέτος, για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση από πελάτες της παγκοσμίως.

Ο Nilekani είπε ότι η εταιρεία στην Κίνα θα εμφανίσει «σύντομα» κέρδη από τις δραστηριότητές της.

Στις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, υπάρχουν έξι κέντρα, συμπεριλαμβανομένη του Φοίνιξ στην Αριζόνα και του Φρεμόντ στην Καλιφόρνια, που παρέχουν στήριξη και μάρκετινγκ των υπηρεσιών της. Στους πελάτες της, περιλαμβάνεται η ABN Amro Holding και η Microsoft Corp.

Οι μετοχές της Infosys έχουν υποχωρήσει 9% φέτος, έναντι ανόδου 1,6% του δείκτη Bombay Stock Exchange Sensitive Index, αλλιώς Sensex. Οι μετοχές της υποχώρησαν 18% από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία έκλεισαν στις 18 Απριλίου και στις 3.335,3 ρουπίες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα