Αποχώρησαν σήμερα από το Χ.Α. οι «ταύροι»- στάση αναμονής στην Ευρώπη

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 14:02
UPD:14:05
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ύστερα από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις δυναμικής ανάκαμψης ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε σήμερα σε αρνητικό έδαφος, με την υποχώρηση των «ταύρων» να αποτυπώνεται και στον πολύ χαμηλό τζίρο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατούν ελαφρώς αναδικές τάσεις, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αποψινής ομιλίας του διοικητή της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ. 

Λίγο πριν από τις 14:00 ώρα Ελλάδος ο Γ.Δ. καταγράφει πτώση 0,75% στις 725 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 8 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,8%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ο κλάδος των κατασκευών.  

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο μόλις 0,1%. Ανά τη γηραιά ήπειρο, οριακή είναι η άνοδος για τον βρετανικό FTSE 100, κέρδη 0,3% παρουσιάζει ο γερμανικός DAX, στο +0,5% είναι ο γαλλικός CAC 40 και περίπου 0,6% ενισχύονται οι ιταλικές μετοχές του FTSE MIB. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος πρώτων υλών, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται επίσης τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ανακάμπτει ελαφρά έναντι του δολαρίου, στα 1,1588 δολ. 

Στην αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αυξάνεται ελαφρά στο 4,2%. Mικρή άνοδο, της τάξης της μίας με δύο μονάδων βάσης, καταγράφουν οι αποδόσεις γερμανικών, γαλλικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων. Ισχυρότερες οι πιέσεις για τα ιταλικά ομόλογα, με την απόδοση να ενισχύεται στο 3,15%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα