Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hynix Semiconductor Inc., κινήθηκαν πτωτικά μετά τη σηματοδότηση της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας, από αξιωματούχο της Federal Reserve των ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, δείκτης 14 αγορών, υποχώρησε 1,2%, φθάνοντας στις 120,48 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Η πτώση αναχαίτισε την άνοδο του 5% που σημείωσε ο δείκτης τρεις ημέρες. Εννέα από τους 10 κλάδους που τον αποτελούν, κινήθηκαν πτωτικά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στις 14.810,79 μονάδες. Πτωτικά επίσης κινήθηκαν οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και την Κίνα, ενώ ανοδικά κινήθηκαν αλλού.

Στις ΗΠΑ, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις 16 Ιουνίου, μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed του Σαιντ Λούϊς, William Poole, προς τους δημοσιογράφους στη Ν. Κορέα, ότι ο πληθωρισμός στις ηΠΑ είναι πάνω από «το επιθυμητό όριο» και πως η Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αναγκαστεί να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα