Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 09:46
UPD:10:54

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Η νευρικότητα θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό, με τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων και τις εικασίες στον τραπεζικό κλάδο να παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τάσης».

Fortius Finance: «Κρίσιμες είναι κατά τη γνώμη μας οι επόμενες συνεδριάσεις, καθώς θα αποκαλυφθεί ενδεχομένως το πόσο μπορούν να αντιδράσουν τα χρηματιστήρια (μέσα σε αυτά και το ΧΑ) στη σημαντική πτώση των τελευταίων εβδομάδων, χωρίς τη σημαντική επήρεια της λήξης των συμβολαίων του Ιουνίου σε δείκτες και μετοχές.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την αρχική υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές. Η πορεία του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω των τελευταίων εξελίξεων σε αυτόν».

Aspis Securities: «H Wall Street διόρθωσε την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για αυξήσεις επιτοκίων εξακολουθούν να απασχολούν τους επενδυτές. Πάντως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν ανοδικά σήμερα. Θεωρούμε ότι και η εγχώρια αγορά θα κινηθεί ανοδικά ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας».

Euroxx: «Με κέρδη την Παρασκευή ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται αυξημένος. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο με τις μετοχές των εταιριών Cοca Cola HBC και Ελληνικά Πετρέλαια να οδηγούν ψηλότερα τον “εικοσάρη”, στον αντίποδα ο FTSE-80 με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2,27%. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν αρνητικό για τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες. Για σήμερα εκτιμάται ότι τάση στο Χ.Α. θα δώσει το άνοιγμα στις Ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα