Τρίτη συνεχόμενη άνοδος στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 17:07

ΑΝΟΔΟ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ξεπερνώντας το επίπεδο των 3.600 μονάδων.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, ωστόσο ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν τη διατήρηση του θετικού κλίματος στη σημαντική άνοδο των διεθνών αγορών καθώς και στις φήμες περί νέων επιχειρηματικών συμφωνιών, κυρίως στον κλάδο των τραπεζών.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.620,98 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,47%. Ενδοσυνεδριακά, «σκαρφάλωσε» μέχρι τις 3.640,77 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 253 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 20 εκατομμύρια αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 248 ενισχύθηκαν, 33 σημείωσαν πτώση και 28 παρέμειναν σταθερές.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε και η συντριπτική πλειονότητα των επιμέρους δεικτών. Τη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 9%, σημείωσε ο δείκτης τεχνολογίας. Η μετοχή της Intracom έκλεισε με σημαντικά κέρδη 11,47%.

Απώλειες κατέγραψαν μόνο οι δείκτες τροφίμων – ποτών και εμπορίου.

Ο δείκτης των τραπεζών διαμορφώθηκε στις 5.076,59 μονάδες αυξημένος κατά 0,60%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 29,28 ευρώ μειωμένη κατά 0,81%. Σημειώνεται ότι από αύριο Τρίτη ξεκινά η διαπραγμάτευση του δικαιώματος για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τριών δισ. ευρώ για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank.

Σημαντική άνοδο κατά 7,5% σημείωσε η μετοχή της Aspis Bank, ενώ οι τίτλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Τράπεζας Κύπρου και της Τράπεζας Αττικής έκλεισαν με άνοδο μεγαλύτερη του 5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα