Τράπεζα Κύπρου: Ενδιαφέρον για την Εμπορική Τράπεζα

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 18:08
UPD:18:19

Το ενδεχόμενο υποβολής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας μέσω της υπό εξέλιξη διαδικασίας εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω αναφέρει η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει δημοσίευμα της «Ν» ότι η Τράπεζα Πειραιώς τον τελευταίο μήνα έχει προβεί σε αγορά μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. Όπως επισημαίνεται, η αγορά αυτή έγινε για καθαρά επενδυτικούς σκοπούς.

Για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία επισημαίνει τα εξής:

«Η Τράπεζα Πειραιώς, σε απάντηση πρόσφατων σχετικών δημοσιευμάτων, επαναλαμβάνει ότι έχει δημιουργήσει επενδυτική θέση σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου Λίμιτεδ, που αποτελεί μέρος του διαθέσιμου προς πώληση (Available for Sale) χαρτοφυλακίου της και αντιπροσωπεύει ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου κατώτερο εκείνου για το οποίο επιβάλλεται από το νόμο ανακοίνωση απόκτησης συμμετοχής».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου σε απάντηση ερωτημάτων των αρμοδίων Κυπριακών Εποπτικών Αρχών:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα στον Ελλαδικό και Κυπριακό Τύπο και σε απάντηση ερωτημάτων των αρμοδίων Κυπριακών Εποπτικών Αρχών, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει ότι πάντοτε παρακολουθούσε και παρακολουθεί τις εξελίξεις της Ελληνικής τραπεζικής αγοράς, όπου όπως είναι γνωστό έχει 15ετή επιτυχημένη παρουσία. Μέσα στους στόχους του Συγκροτήματος είναι η περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια οι εξελίξεις γύρω από την Εμπορική Τράπεζα είναι φυσικό να ενδιαφέρουν την Τράπεζα Κύπρου, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας μέσω της υπό εξέλιξη διαδικασίας. Σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν την Τράπεζα Πειραιώς να ελέγχει ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, το Συγκρότημα επιβεβαιώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς τον τελευταίο μήνα έχει προβεί σε αγορά μετοχών της Τράπεζας Κύπρου. Όπως η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε το Συγκρότημα, η αγορά έγινε για καθαρά επενδυτικούς σκοπούς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα