Αλμούνια: Οριακά στο 3% το ελληνικό έλλειμμα το 2006

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 18:08

«Η Ελλάδα δεν ακολουθεί σφικτή δημοσιονομική πολιτική και ως εκ τούτου θα πρέπει να λάβει επιπρόσθετα μέτρα το 2007», τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξη στο ρ/σ ΣΚΑΪ και την Αγγελική Παπαμιλτιάδου ο αρμόδιος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια. «Πιστεύω ότι μία υγιής οικονομία, πρέπει να υιοθετεί και τα κατάλληλα μέτρα για να έχει υγιή δημοσιονομικά στοιχεία. Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη μαζί με την Ιταλία και αυτό πρέπει να διορθωθεί. Οταν εφαρμόζεις αποφάσεις, καμιά φορά έχεις και τις ανάλογες πολιτικές συνέπειες», τονίζει ο κ. Αλμούνια και επιμένει στην άποψη ότι δε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.

Ακόμα, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος χαρακτηρίζει «οριακό» το γεγονός να πιάσει το ελληνικό έλλειμμα το 3% το 2006, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Ωστόσο, ο ίδιος παραπέμπει στην τελική αξιολόγηση, τον ερχόμενο Νοέμβριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το 3%. Οσο για το 2007, όπως τονίζει ο κ. Αλμούνια, «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ποιά μέτρα θα περιέχει και τι επιπτώσεις θα έχουν στη μείωση του ελλείμματος» καταλήγει.

Τέλος, ο κ. Αλμούνια ζητά την επίλυση του ασφαλιστικού το συντομότερο δυνατόν, καθώς το θεωρεί μείζον πρόβλημα.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης έχουν μέχρι τώρα επαληθευτεί και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Οι δηλώσεις του κ. Αλμούνια διαψεύδουν την κυβερνητική μυθολογία και επιβεβαιώνουν ότι ακολουθούν νέα σκληρά εισπρακτικά μέτρα και νέα πολυετής σκληρή λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, μετά και τις δηλώσεις του κ. Αλμούνια, είναι βαρύτατα εκτεθειμένη», σχολίασε ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ.

Πηγή: ρ/σ ΣΚΑΪ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα