Πρόστιμα 95.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 18:39

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε :

- Την απόφαση για την πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας των υπαλλήλων και στελεχών Ανωνύμων Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, Ανωνύμων Εταιρειών Επενδυτικής Διαμεσολάβησης, Ανωνύμων Εταιρειών Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

- Την παράταση έως τις 31.10.2006 της προθεσμίας για την αποϋλοποίηση ενσώματων ονομαστικών μετοχών που δεν έχουν κατατεθεί στις εκδότριες εταιρείες προς αποϋλοποίηση. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής οι μετοχές που δεν έχουν ακόμη αποϋλοποιηθεί θα εκποιηθούν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

- Tο περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της PLIAS ABEE για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών της στην κατηγορία «υπό επιτήρηση» της αγοράς αξιών του Χρηματιστήριο Αθηνών.

- Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANK Α.Ε. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια προσφορά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, χωρίς την εισαγωγή των μετοχών αυτών στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

- Την παροχή άδειας στην ΑΤΤΙΚΗ ΑΕΔΑΚ για την παροχή των επενδυτικών της υπηρεσιών σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του ν. 3283/2004.

- Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας Α.Ε.Ε.Δ. στην εταιρεία INTRAFIN ΑΕΛΔΕ.

- Την παροχή αδείας για λήψη και διαβίβαση εντολών σε παράγωγα επί εμπορευμάτων στις εταιρείες ALPHA FINANCE AXEΠΕΥ, MERIT ΑΧΕΠΕΥ και ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ.

- Την επιβολή προστίμου ύψους € 65.000 στην εταιρεία Μ & Α ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε. για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας σχετικά με την έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, κατά την περίοδο εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

- Την επιβολή προστίμου ύψους € 20.000 στην εισηγμένη ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.Ε.Μ. λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για την αλλαγή του τρόπου και του χρονοδιαγράμματος διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων της.

- Την επιβολή προστίμου ύψους € 10.000 στην GUARDIAN TRUST ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

- Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΕΛΔΕ με έδρα την Κατερίνη, γιατί διαπιστώθηκαν παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπενθυμίζει στις Ανώνυμες Εταιρείες Λήψης και Διαβίβασης Εντολών (ΑΕΛΔΕ) που επιθυμούν να μετατραπούν σε Ανώνυμες Εταιρείες Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (ΑΕΕΔ) ότι θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 17η Ιουλίου 2006 να υποβάλουν σχετική αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από πλήρη φάκελο, σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 3371/2005. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας θα απαγορευτεί η άδεια λειτουργίας σε όσες ΑΕΛΔΕ δεν θα έχουν υποβάλει αίτημα μετατροπής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα