Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τα σχόλια αξιωματούχου της Federal Reserve, που τροφοδότησε τις ανησυχίες στις ΗΠΑ για αύξηση του κόστους δανεισμού, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δείχνει σημάδια υποχώρησης. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της TDK Corp. και της Hyundai Motor Co.

Οι μετοχές της BHP Billiton οδήγησαν τις μετοχές των προμηθευτριών εταιρειών χαμηλότερα καθώς οι τιμές των μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησαν, καθώς επανήλθαν οι εικασίες ότι τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού θα μειώσουν τη ζήτηση για πρώτες ύλες.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, δείκτης 14 αγορών, υποχώρησε 0,4%, φθάνοντας στις 120,16 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης χθες σημείωσε απώλειες 1,1%.

Στην Ιαπωνία, τη μεγαλύτερη αγορά της περιφέρειας, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωσε απώλειες 0,3%, φθάνοντας στις 14.818,11 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1,3%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες σε όλες τις αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Μαλαισία.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, διαγράφοντας τα κέρδη του έτους για τον δείκτη Standard & Poor's 500. Ο πρόεδρος της Fed Bank της Ατλάντα, Jack Guynn, είπε ότι τα στοιχεία του πληθωρισμού ήταν «ενοχλητικά», επαναλαμβάνοντας τα σχόλιά του καθώς και των συναδέλφων του, νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ ο δείκτης εμπιστοσύνης κατασκευαστών, άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα 11 ετών, σκιάζοντας τις εκθέσεις για τις κατασκευές κατοικιών αυτήν την εβδομάδα, για τις οποίες οι αναλυτές περιμένουν περαιτέρω υποχώρηση.

Ο Home Builders/Wells Fargo Ιndex, της U.S. National Association, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1995, εξ αιτίας των υψηλότερων επιτοκίων υποθηκών. Δεν έχει αυξηθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 1994.

Απώλειες 2,8% σημείωσε ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου. Ο χαλκός υποχώρησε 2,9%, το αλουμίνιο σημείωσε απώλειες 3,3%, το νικέλιο απώλεσε 2% και ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 2,8%. Στη Ν. Υόρκη, ο χαλκός υποχώρησε 4,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα