Αρχές του 2007 τα εγκαίνια του ελληνο-τουρκικού αγωγού αερίου

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 18:43

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της CERA (Cambridge Energy Research Associates), που έγινε με συμμετοχή μεγάλων ενεργειακών εταιρειών στην Κωνσταντινούπολη με θέμα «Η Ανατολή συναντά τη Δύση: Διασφαλίζοντας την Ενεργειακή Ασφάλεια».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ήταν μαζί με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Μεχμέτ Χιλμίτ Γκιουλέρ, οι κεντρικοί ομιλητές στην χθεσινή πρώτη ημέρα του Συνεδρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/20/1205049.htm .

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε μακρά συνάντηση με τον κ. Γκιουλέρ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η πορεία της διασύνδεσης των ηλεκτρικών συστημάτων Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και του υπό κατασκευή Ελληνο-Τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, που θα εγκαινιάσουν οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών στις αρχές του 2007.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την περαιτέρω διεύρυνση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει, σύντομα, συνάντηση στελεχών των δύο υπουργείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα