Wall Street: Πέμπτη ημέρα κερδών για τον Nasdaq

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 23:18
UPD:23:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Περαιτέρω άνοδο εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από το ράλι στη μετοχή της Facebook.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 25.502 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,61% στις 7.859 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,35% στις 2.850 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνολογικός κλάδος παρουσίασε θετικό πρόσημο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο σερί από τον περασμένο Μάιο.

Η μετοχή της Facebook, από την πλευρά της, εμφάνισε κέρδη της τάξης του 4,50% χάρη στα δημοσιεύματα περί επιθυμίας πρόσβασης του τεχνολογικού κολοσσού στα τραπεζικά στοιχεία των χρηστών του Messenger. 

Την ίδια ώρα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών. Η Berkshire Hathaway, χαρακτηριστικά, εμφάνισε σήμερα κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της μετοχής κατά 3,7%.

«Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα είναι από τους βασικούς λόγους του ανοδικού momentum της αγοράς» σχολίασε ο Κουίνσι Κρόσμπι, αναλυτής της Prudential Financial.

To 80% των εταιρειών του S&P 500, έχει ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ μέχρι στιγμής, η μέση αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου κυμαίνεται στο 24% έναντι των εκτιμήσεων περί βελτίωσης κατά 20%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα