Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 23:18

Wall Street: Πέμπτη ημέρα κερδών για τον Nasdaq

Περαιτέρω άνοδο εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από το ράλι στη μετοχή της Facebook.

Περαιτέρω άνοδο εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από το ράλι στη μετοχή της Facebook.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 25.502 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,61% στις 7.859 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,35% στις 2.850 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνολογικός κλάδος παρουσίασε θετικό πρόσημο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο σερί από τον περασμένο Μάιο.

Η μετοχή της Facebook, από την πλευρά της, εμφάνισε κέρδη της τάξης του 4,50% χάρη στα δημοσιεύματα περί επιθυμίας πρόσβασης του τεχνολογικού κολοσσού στα τραπεζικά στοιχεία των χρηστών του Messenger. 

Την ίδια ώρα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών. Η Berkshire Hathaway, χαρακτηριστικά, εμφάνισε σήμερα κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της μετοχής κατά 3,7%.

«Τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα είναι από τους βασικούς λόγους του ανοδικού momentum της αγοράς» σχολίασε ο Κουίνσι Κρόσμπι, αναλυτής της Prudential Financial.

To 80% των εταιρειών του S&P 500, έχει ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ μέχρι στιγμής, η μέση αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου κυμαίνεται στο 24% έναντι των εκτιμήσεων περί βελτίωσης κατά 20%.

naftemporiki.gr