Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 08:04

* ΕΞΠΡΕΣ: Τέρμα στα «κεκτημένα» υπουργείων στο Δ΄ΚΠΣ. Ολική ανατροπή στους κανόνες διαχείρισης, παρά τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων.

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Θρίλερ με την Εμπορική. Έντονες φήμες για υποβολής και τρίτης προσφοράς για την εξαγορά.

* ΚΕΡΔΟΣ: Σχέδια και φήμες για Εμπορική. Ενώ οι Κύπριοι δημοσιοποιούν τους όρους, η αγορά πυροδοτεί σενάρια.

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παιχνίδι» για γερά νεύρα στην τραπεζική αγορά. Στην Πειραιώς 6% της Τράπεζας Κύπρου που ετοιμάζει προσφορά για Emporiki.

Εμπορική Τράπεζα

Η ΝΑΤΕΥΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «σε «παιχνίδι» για γερά νεύρα εξελίσσεται η πώληση της Emporiki Bank, με εμπλεκόμενο σχεδόν όλο το τραπεζικό σύστημα. Η Τράπεζα Κύπρου ενημέρωσε χθες τον κ. Γ. Αλογοσκούφη και σήμερα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της, ενώ με ανακοίνωση - έκπληξη η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι κατέχει το 6% της Κύπρου. Οι Alpha Bank και Eurobank διέψευσαν ανεπισήμως φήμες που τις έφεραν ενδιαφερόμενες».

Δ΄ΚΠΣ

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «σαφές μήνυμα για ολική ανατροπή των κανόνων διαχείρισης στο Δ' ΚΠΣ έστειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, βάζοντας φρένο στις διεκδικήσεις και τις τριβές που αναπτύσσονται μεταξύ υπουργείων και περιφερειών για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στα επιχειρησιακά προγράμματα. Μιλώντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το Δ'ΚΠΣ, ο υπουργός Οικονομίας ζήτησε από τους υπουργούς και τους περιφερειάρχες να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τα κεκτημένα τους και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την αποτελεσματικότερη διαχείριση των κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα