Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 10:29
UPD:11:10

Praxis International: «Οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας περιόρισαν τις ανησυχίες για τις αυξήσεις των επιτοκίων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θετικό κλείσιμο των κυριοτέρων διεθνών αγορών ενδέχεται να ασκήσει θετική επίδραση στην εγχώρια αγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ το βλέμμα του συνόλου της επενδυτικής κοινότητας είναι στραμμένο στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο».

Fortius Finance: «Το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα στη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και στις εξελίξεις σχετικά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας. Μπορεί η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται μεσοπρόθεσμα να προσδώσει νέα δυναμική στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο, αλλά βραχυπρόθεσμα ενδεχομένως να φέρει μεταβλητότητα και ρευστοποιήσεις στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα που φέρονται ως αγοραστές.

»Χαρακτηριστικά άλλωστε είναι τα παραδείγματα των Εθνική Τράπεζας και

Τράπεζας Κύπρου, όπου οι προτάσεις εξαγοράς οδήγησαν σε σημαντικές ρευστοποιήσεις. Η χθεσινή άνοδος της Wall Street, η οποία δεν πρόλαβε να ενσωματωθεί πλήρως στις τιμές των ευρωπαϊκών δεικτών αυξάνει τις πιθανότητες υπέρ της ανοδικής κίνησης του ΓΔ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την δυνατότητα απορρόφησης ή μη των ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο και δη στην Εθνική Τράπεζα να καθορίζει την φορά της κίνησης. Από τεχνικής

απόψεως ζητούμενο είναι η άνοδος του FTSE/ASE-20 πάνω από τις 1.940 μονάδες».

Euroxx: «Ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους έκλεισε σε αρνητικό έδαφος κατά την χθεσινή συνεδρίαση, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 1,36%, από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο FTSE-40, ενώ από τον FTSE-20 η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε αρνητικά κέρδη 3,90%. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε κανονικά επίπεδα. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των βασικότερων χρηματιστηριακών δεικτών παρ’ όλες τις εκτιμήσεις για νέα αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα την περίοδο του Αυγούστου. Για σήμερα εκτιμάται ότι το Χ.Α. θα κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα