Nokia: Eγκαταλείπει το σχέδιο κατασκευής κινητών με τη Sanyo

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 11:09

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ η Nokia Oyj, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, για την από κοινού ανάπτυξη κινητών με την ιαπωνική Sanyo Electric Co.

Οι δύο εταιρείες, έθεσαν τέλος στις συνομιλίες τους, ανακοίνωση σήμερα η φινλανδική εταιρεία. Επίσης η Nokia είπε ότι θα μειώσει την ανάπτυξη και την παραγωγή κινητών που χρησιμοποιούν τεχνολογία CDMA, η κύρια τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη Βόρειο Αμερική.

Η Nokia και η Sanyo, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπαταριών για κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο τα σχέδιά τους για τη δημιουργία ενός venture, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων και την παραγωγή κερδών ύψους 30 δισ. γιέν (261 εκατ. δολ.). Οι δύο εταιρείες σκόπευαν να συνδυάσουν τα μεσαίας γκάμας τηλέφωνα της Nokia και την εξειδίκευση της ιαπωνικής κατασκευάστριας ηλεκτρονικών σε τηλέφωνα με ταχεία πρόσβαση στο Internet για το κατέβασμα μουσικής και βίντεο.

«Νομίζουμε ότι αυτή η συνεργασία δεν θα απέφερε τα καλύτερα των προσδοκιών μας», ανέφερε ο Kai Oeistaemoe, επικεφαλής του σκέλους της Nokia, που πουλά τα κλασσικά κινητά τηλέφωνα, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Μετά την έρευνα σε όλες τις προοπτικές και κάνοντας κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μια σταθερή δραστηριότητα στην τεχνολογία CDMA, αυτή ήταν η μόνη μας βιώσιμη επιλογή».

Οι μετοχές της Nokia σημείωσαν άνοδο έως 21 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 16,12 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 16,10 ευρώ η μία στις 10:15 π.μ. στο Ελσίνκι. Οι μετοχές της Sanyo, έκλεισαν 4,6% υψηλότερα, φθάνοντας στα 251 γιέν η μία στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα