Μ. Κάρνι: Καμπανάκι για Brexit χωρίς συμφωνία

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 13:26
UPD:04/08/2018 15:24
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC o Κάρνι σημείωσε επίσης ότι και ένα σκληρό Brexit θα ήταν «άκρως ανεπιθυμήτο».

Σε νέα παρέμβαση στη δημόσια αντιπαράθεση για το Brexit προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνι, προειδοποιώντας ότι οι πιθανότητες για μία έξοδο της χώρας από την Ένωση, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία για τη μελλοντική σχέση με την κοινότητα, είναι «επικίνδυνα υψηλές». 

Είναι σαφές ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας ανησυχεί ολοένα και περισσότερο ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δεν έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή της να καταλήξει σε μία συμφωνία με τους 27 της Ένωσης, η οποία θα αποτρέπει τις σοβαρές αναταράξεις για τις επιχειρήσεις, το εμπόριο και τους καταναλωτές. 

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC o Κάρνι σημείωσε επίσης ότι και ένα σκληρό Brexit θα ήταν «άκρως ανεπιθυμήτο».

EURONEWS

Οι νέες προειδοποιήσεις Κάρνι έρχονται την ώρα που η Τερέζα Μέι συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να κάμψει τις ενστάσεις των Ευρωπαίων και να επιταχύνει τις διαδικασίες για μία συμφωνία. 

«Είναι απολύτως προς το συμφέρον της Ε.Ε. και της Βρετανίας να καταλήξουν σε μία μεταβατική περίοδο. Το "no deal" θα ήταν απολύτως ανεπιθύμητη εξέλιξη και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποφύγουν» υπογράμμισε ο Κάρνι, ο οποίος πάντως έχει επικριθεί στο παρελθόν από κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις παρεμβάσεις του στο θέμα του Brexit. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα