Πώς θα ελαφρύνετε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αναλυτικός οδηγός για τον εντοπισμό και τη διόρθωση των συχνότερων λαθών και των παραλείψεων στη συμπλήρωση των δηλώσεων Ε9
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 10:04
UPD:10/10/2019 10:56
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
[email protected]

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για την ορθή αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασής τους έχουν οι φορολογούμενοι, ώστε να εξαλείψουν τυχόν υπερχρεώσεις στα ήδη εκδοθέντα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) των παρελθόντων ετών ή και να αποτρέψουν υπερχρεώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του 2018, τα οποία πρόκειται να λάβουν εντός του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η υποβολή των δηλώσεων αυτών συνεπάγεται την επιβάρυνση με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ύψους τουλάχιστον 100 ευρώ.

Η υποβολή διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στον λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στο σύστημα TAXISnet (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr). Όποιος φορολογούμενος διαπιστώσει ότι έχει κάνει λάθη ή ότι έχει υποπέσει σε παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση ενός ή περισσοτέρων από τα έντυπα Ε9 που υπέβαλε για τα έτη 2010-2018 έχει το δικαίωμα να εισέλθει στην εφαρμογή «Ε9 Περιουσιολόγιο» και να επιλέξει το έτος για το οποίο θέλει να υποβάλει τη νέα, διορθωτική δήλωση.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα