Συνεδριάζει σήμερα η γερμανική Βουλή για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 11:08
UPD:11:10
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της τελευταίας δανειακής δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Η ψηφοφορία δεν αναμένεται να κρύβει εκπλήξεις, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος, και το πράσινο φως θα πρέπει να θεωρείται λίγο- πολύ δεδομένο. 

Οι βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού θα υπερψηφίσουν πιθανότατα την πρόταση για εκταμίευση, όπως και οι Πράσινοι, ενώ κατά τάσσονται το FDP και η Αριστερά (Die Linke). 

Yπενθυμίζεται ότι ο λόγος για τον οποίο κατέστη αναγκαίο να συγκληθεί η Επιτροπή Προϋπολογισμού σε ειδική συνεδρίαση είναι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παραταθεί το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, είχε παγώσει την εκταμίευση από τον ESM ζητώντας να ανακοινωθούν αντίμετρα από την κυβέρνηση για τον ΦΠΑ. H κίνηση αυτή- για ένα αμελητέο ποσό- είχε ερμηνευθεί ως ένα σαφές μήνυμα του Βερολίνου προς την Αθήνα πως δεν πρόκειται να δεχθεί την όποια παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα