Ηπειρος: Eχουν εγκριθεί 95 νέες επενδύσεις, 71 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 16:46
UPD:17:14

Επίσκεψη εργασίας στα Ιωάννινα πραγματοποιεί κλιμάκιο του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με επικεφαλής τον υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη, στα πλαίσια Εθνικού Προγράμματος Συνδυασμένων Παρεμβάσεων με στόχο την παρουσίαση έργων και το σχεδιασμό των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

«Ο νέος επενδυτικός Νομός για την Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Σύγκλιση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Εχουν εγκριθεί 1.181 επενδυτικά σχέδια ύψους 1,84 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δημιουργούν 6.116 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και πολλές περισσότερες έμμεσες. Μέχρι σήμερα στην Ηπειρο έχουν εγκριθεί 95 νέες επενδύσεις, συνολικού ύψους 71 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 284 νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται η έγκριση περίπου άλλων τόσων επενδύσεων», δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης.

Σε ό, τι αφορά τομείς ευθύνης του Υπουργείου στην Ηπειρο:

- Ξεκινά πιλοτική εφαρμογή ανάπτυξης οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

- Παραδόθηκε ο οικισμός «ΙΩΑΝΝΙΝΑ VII», 128 κατοικιών, ενώ και στο Δήμο Ευρυμενών αρχίζουν μελέτες ανέγερσης οικισμού.

- Μέσα στο 2005 χορηγήθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 192 δάνεια συνολικού ύψους πάνω από 12 εκατ. ευρώ.

- Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ανέδειξε τα Ιωάννινα και την Ηπειρο ως βασικό επιλέξιμο προορισμό εντάσσοντας το στο πρόγραμμα «Σημείο εκδρομής»,

- Αύξησε επίσης τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα συμβληθούν για υποδοχή Τουριστών και επισκεπτών,

- Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί στο Νομό Ιωαννίνων περίπου 2.600 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ, ενώ αυτές τις μέρες διατίθενται πάνω από 350 θέσεις Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών. Επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης για περισσότερες από 500 άνεργες γυναίκες και αυτοαπασχολούμενους στην πληροφορική,

- Συνολικά στο Νομό Ιωαννίνων έχουν υλοποιηθεί κατά τη τελευταία διετία 183 προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία παρακολούθησαν 3807 καταρτιζόμενοι,

- Στα Ιωάννινα περιορίστηκε ο χρόνος για συντάξεις εξαιτίας θανάτου σε λιγότερο από 30 ημέρες και τον χρόνο απονομής συντάξεων γήρατος και αναπηρίας σε λιγότερο από 60 ημέρες.

- Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων προχωρά στην έναρξη λειτουργίας Περιφερειακού Καταστήματος Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα μέσα στο 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα