Σιγκαπούρη: 2,5% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάϊο

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 10:34

ΑΥΞΗΣΗ, χαμηλότερη από ότι αναμενόταν, σημείωσε τον Μάϊο η βιομηχανική παραγωγή της Σιγκαπούρης, καθώς η παραγωγή φαρμάκων, διατηρήθηκε σχεδόν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και η παραγωγή σκληρών δίσκων μειώθηκε περαιτέρω.

Η βιομηχανική παραγωγή που αποτελεί περίπου το 1/4 της οικονομίας ύψους 118 δισ. δολ. της Σιγκαπούρης, αυξήθηκε, εποχιακώς προσαρμοσμένη, 2,5% έναντι του Απριλίου, όταν σημείωσε μείωση κατά 11,6% (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημειώσει άνοδο 7%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 10,6% τον Μάϊο.

Η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,8% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το τέταρτο, ωθώντας την κυβέρνηση στις 17 Μαΐου, να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στο σύνολο του 2006, για δεύτερη φορά φέτος. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η οικονομία αναπτύχθηκε 10,6%, τα μέγιστα μέσα σε επτά τρίμηνα.

Η παραγωγή ηλεκτρονικών αυξήθηκε 8,6%, τον Μάϊο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από άνοδο 9% (αναθεωρημένα στοιχεία) τον Απρίλιο. Τα ηλεκτρονικά, που αποτελούν περίπου το 36% της βιομηχανικής παραγωγής της Σιγκαπούρης και τα φάρμακα, πλέον του 16%.

Η παραγωγή chip για κομπιούτερ αυξήθηκε 38,9% τον Μάϊο, σε σύγκριση με το προηγούμενο, μετά την αύξηση 39% τον Απρίλιο (αναθεωρημένα στοιχεία).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα