IHS Markit για Ευρωζώνη: Οι εμπορικές εντάσεις έφεραν επιβράδυνση

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 16:42
UPD:16:56
REUTERS/Ralph Orlowski

Επιβράδυνση μεγαλύτερη του αναμενομένου κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, εν μέσω ανησυχιών για κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit.

Πάντως, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παρέμεινε εύρωστη και συνοδεύτηκε από αύξηση των τιμών.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) υποχώρησε τον Ιούλιο στις 54,3 μονάδες από 54,9 τον Ιούνιο και έναντι 54,8 μονάδων που περίμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters (σημειώνεται ότι κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη).

Εάν το επίπεδο του Ιουλίου διατηρηθεί και τους επόμενους δύο μήνες, θα αντιστοιχεί σε έναν ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης 0,4% για το τρίτο τρίμηνο (σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο), αναφέρει η IHS Markit. ,

Ο ρυθμός αυτός είναι ελαφρά χαμηλότερος από το 0,5% που είχε προβλεφθεί σε έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα.

«Η υποχώρηση του PMI τον Ιούλιο είναι κάπως απογοητευτική, αλλά ο δείκτης εξακολουθεί να είναι συνεπής με έναν ικανοποιητικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ», δήλωσε στέλεχος της Capital Economics, προσθέτοντας: «Συνολικά, τα σημερινά στοιχεία είναι απίθανο να αποτρέψουν την ΕΚΤ από την ομαλοποίηση της πολιτικής της, αλλά η διαδικασία είναι πιθανόν να είναι εξαιρετικά σταδιακή».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα