Bridgestone: Πρόβλεψη για 35% χαμηλότερα κέρδη

Εξ αιτίας του υψηλού κόστους των πρώτων υλών
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 10:28

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα ετήσια κέρδη της κατά 35%, στα 65 δισ. γιέν (559 εκατ. δολ.) προχώρησε η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής ελαστικών για οχήματα στον κόσμο, Bridgestone Corp., επικαλούμενη την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, σε συνδυασμό με το κλείσιμο εργοστασίου της στις ΗΠΑ, που προγραμματίζει.

Η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, που ώθησε ανοδικά τις τιμές για φυσικό καουτσούκ, αργό πετρέλαιο και άλλα βασικά υλικά, μα ανάγκασε να αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τις προβλέψεις μας για τα καθαρά και για τα λειτουργικά κέρδη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει το Τόκυο.

Η Bridgestone, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της κατά 1,7%, στα 2,95 τρισ. γιέν, για τη χρήση που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, επικαλούμενη την απροσδόκητη υποχώρηση του γιέν έναντι του ευρώ και του δολαρίου των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 9%, υποχώρησαν 3 γιέν, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 2.235 γιέν η μία στις 3 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα