Συνάντηση Δ. Σιούφα με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 12:49

Με το νέο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκούρια, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που μας υποδέχθηκε ο κ. Σιούφας και που είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε άμεσα όλη τη δουλειά που έχει γίνει από το υπουργείο όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, στον εκσυγχρονισμό τόσο των υποδομών όσον και του νομικού πλαισίου, του ρυθμιστικού πλαισίου και υποδομών στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε τομείς όπως η ενέργεια, η έρευνα και η ανάπτυξη, το πτωχευτικό δίκαιο, οι βιομηχανικές περιοχές», δήλωσε ο κ. Γκούρια μετά το πέρας της συνάντησης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη διεθνή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Ελλάδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη διεθνοποίησή τους και προσκάλεσε τον κ. Σιούφα στο Παρίσι, στην έδρα του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Γκούρια δήλωσε ότι ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει πλήρως την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική και τόνισε ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια στους τομείς που η κυβέρνηση και το υπουργείο αποφασίσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιούφας ευχήθηκε στον κ. Γκούρια καλή επιτυχία στο «σπουδαίο και συνάμα δύσκολο έργο που έχει αναλάβει», ενώ τον διαβεβαίωσε ταυτόχρονα για την επιθυμία του υπουργείου να έχει διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία με τον ίδιο και γενικότερα με τον ΟΟΣΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα