Γερμανία: Στα υψηλότερα πέντε ετών η εμπιστοσύνη καταναλωτών

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2006 10:51

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα περίπου πέντε ετών, αυξήθηκε ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς τα νοικοκυριά έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση για δαπάνες.

Ο δείκτης GfK, με βάση την έρευνα σε περίπου 2.000 ανθρώπους που διεξήχθη τον Ιούνιο και προβλέπει τις δαπάνες των καταναλωτών τον επόμενο μήνα, αυξήθηκε στο 7,8, τα μέγιστα από τον Νοέμβριο του 2001, έναντι 7,0 (αναθεωρημένα στοιχεία) τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η οικονομική ανάπτυξη την οποία οδήγησαν οι εξαγωγές, τροφοδοτεί τις επενδύσεις των εταιρειών και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η ανεργία τον Μάϊο σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στη Γερμανία φέτος και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αναρριχήθηκε απροσδόκητα στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών αυτόν τον μήνα. Οι καταναλωτές θα αυξήσουν κατά πάσα πιθανότητα τις δαπάνες τους ερχόμενους μήνες, για να αποφύγουν την αύξηση του ΦΠΑ το 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα