Standard Chartered: Πρόβλεψη και ισχυρά έσοδα στην Ασία

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2006 13:23

ΠΟΛΥ υψηλά έσοδα θα εμφανίσει η Standard Chartered Plc, η βρετανική τράπεζα που πραγματοποιεί τα μέγιστα των κερδών στις αναδυόμενες αγορές, χάρη στη δύναμη της περιφέρειας, σε συνδυασμό με μία εξαγορά που έκανε στην Κορέα.

Η τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο εκτιμά ότι θα εμφανίσει αύξηση των εσόδων σε διψήφιο αριθμό, τόσο στην καταναλωτική πίστη όσο και στον τομέα των δανείων, στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Τα λειτουργικά κέρδη της ήταν καλά φέτος, είπε η δανείστρια, που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της χρήσης στις 8 Αυγούστου.

Η Standard Chartered πραγματοποίησε πέρυσι το 95% των προ φόρων κερδών της στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ αγοράζει περιουσιακά στοιχεία σε αυτές τις περιοχές, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης από τις αντίστοιχες που έχει η Βρετανία και η Ευρώπη.

Οι μετοχές της Standard Chartered σημείωσαν άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 1.303 πένες η μία στις 10:35 π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές της τράπεζας, που άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι αναδυόμενες αγορές έκαναν ράλι, είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των τραπεζών το δεύτερο τρίμηνο. Από την έναρξη του τριμήνου στη 1 Απριλίου, οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν περίπου 10%, αποτέλεσμα των ανησυχιών ότι τα υψηλότερα επιτόκια διεθνώς, θα περιορίσουν την ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 21% το δεύτερο εξάμηνο του 2005, φθάνοντας στα 961 εκατ. δολάρια.

Η τράπεζα είπε ότι τα αποτελέσματα την τρέχουσα χρήση θα ευνοηθούν μετά τον συνδυασμό της με την Korean SC First Bank. Το σκέλος που αποκτήθηκε τον Απρίλιο του 2005, αντί του ποσού των 3,4 τρισ. ουόν (3,5 δισ. δολ.) εμφάνισε υψηλότερα κατά 82% καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο, καθώς μείωσε τις προβλέψεις των επισφαλών δανείων και αύξησε τον δανεισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Standard Chartered τον Μάϊο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα