Diageo: «Ισχυρή ανάπτυξη» από Johnnie Walker και Smirnoff

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 10:30

ΙΣΧΥΡΗ ανάπτυξη των διεθνών σημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ουΐσκυ Johnnie Walker και της βότκας Smirnoff, βλέπει για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, η Diageo Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο.

Η Diageo περιμένει η ανάπτυξη των πωλήσεων, εξαιρουμένων των εξαγορών, θα είναι 6% στο σύνολο του έτους, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Επίσης η εταιρεία που παράγει εκτός των άλλων την μπύρα Guinness, είπε ότι τα λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων των εξαγορών, θα αυξηθούν 7% τη χρήση που λήγει αύριο.

Η εταιρεία επωφελείται από την αύξηση των πωλήσεων ποτών και κρασιών στις ΗΠΑ, την πιο κερδοφόρα αγορά αλκοόλ στον κόσμο, καθώς οι αδύναμες οικονομίες και οι απαγορεύσεις του καπνίσματος στην Ευρώπη, αποτρέπουν τον κόσμο από τα μπαρ.

Η Diageo, που ελέγχει περίπου το 28% της αγοράς οινοπνευματωδών ποτών της Β. Αμερικής, από πλευράς αξίας, επεκτείνεται και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για να διατηρήσει την ηγετική της θέση έναντι της Pernod Ricard SA.

Οι μετοχές της Diageo σημείωσαν άνοδο 0,5%, φθάνοντας χθες στις 910,5 πένες η μία στο Λονδίνο. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 12%, περίπου την ίδια με τις μετοχές της Pernod που εδρεύει στο Παρίσι, αλλά χαμηλότερη της ανόδου 18% που σημείωσαν οι 13 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Beverages Index. Η Diageo, της οποίας η οικονομική χρήση λήγει αύριο, έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 25 δισ. λίρες στερλίνες (45,5 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα