RHM: Μείωση των κερδών από τη χαμηλότερη κατανάλωση κέϊκ

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 10:47

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 93%, σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της RHM Plc, της εταιρείας που παράγει τα κέϊκ Mr. Kipling και το ψωμί Hovis, καθώς οι Βρετανοί έφαγαν λιγότερα κέϊκ, σε συνδυασμό με την επίπτωση του κόστους για τη δημόσια εγγραφή της.

Τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης υποχώρησαν στα 12,5 εκατ. λίρες στερλίνες (22,7 εκατ. δολ.) ή 4,1 πένες ανά μετοχή τις 52 εβδομάδες που έληξαν στις 29 Απριλίου, από 191 εκατ. λίρες ή 109,1 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα λειτουργικά κέρδη από τα κέϊκ, μειώθηκαν 28%, στα 13,7 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Η RHM έκλεισε ένα αρτοποιείο, κατήργησε τα τεχνητά χρώματα και τα αρώματα από την γκάμα της Mr. Kipling και διέθεσε στην αγορά κέϊκ με λιγότερα λίπη και χαμηλότερες θερμίδες για να αυξήσει τα κέρδη της. Τα κέρδη από τα κέϊκ σχεδόν χάθηκαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, καθώς οι πωλήσεις του σκέλους αυτού της εταιρείας μειώθηκαν, μετά τα προβλήματα παχυσαρκίας που ώθησαν πολλούς Βρετανούς να ψάξουν για πιο υγιεινά σνακ.

Οι ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν 2,1%, στο 1,56 δισ. λίρες Αγγλίας. Η εταιρεία είπε ότι έκανε «ικανοποιητική» αρχή τη νέα οικονομική χρήση και για τους ήσυχους μήνες του Μαΐου και του Ιουνίου, κατά τους οποίους οι καταναλωτές έφαγαν λιγότερα ψημένα σνακ και κατανάλωσαν πολλά προϊόντα, όπως παγωτά.

Οι μετοχές της RHM σημείωσαν άνοδο 4,5 πένες, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στις 264,5 πένες η μία χθες στο Λονδίνο. Η τιμή τους ήταν 275 πένες η μία όταν διατέθηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τον Ιούλιο του 2005. Φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 0,4%. Η χρηματιστηριακή αξία της RHM είναι 921,1 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Η RHM, παλαιότερα γνωστή ως Rank Hovis McDougall, έχει τις ρίζες στο 1875 και την πρώτη φορά που οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν ήταν το 1933. Η εταιρεία έχει πει ότι τουλάχιστον ένα από τα γνωστά προϊόντα της βρίσκεται στο 98% των βρετανικών νοικοκυριών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα