Τέταρτη ημέρα κερδών για τον Dow Jones, νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 23:16
UPD:23:17
REUTERS/Brendan McDermid

Κέρδη παρουσίασαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την ισχυρή ώθηση της Amazon, αλλά και την ανάκαμψη της Netflix.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 25.120 μονάδες, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,63% στις 7.855 μονάδες, τερματίζοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την πλευρά του, σημείωσε κέρδη κατά 0,40% στις 2.809 μονάδες.

Η μετοχή της Amazon έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,4%, ενώ την ίδια ώρα, η Netflix κατάφερε να διαγράψει τις αρχικές απώλειες, οι οποίες αποτέλεσαν απόρροια των απογοητευτικών στοιχείων για τους νέους χρήστες και τα τριμηνιαία έσοδα.

Από την αρχή του έτους, ο τεχνολογικός δείκτης παρουσιάζει τα υψηλότερα κέρδη στη Wall Street, με τη σωρευτική άνοδο να αγγίζει το 15%. Άλλωστε, όπως παρατηρούν οι αναλυτές, μόλις ορισμένες τεχνολογικές εταιρείες είναι οι υπεύθυνες για το 80% των κερδών του S&P 500 κατά τη διάρκεια του 2018.

Η αποψινή άνοδος, ωστόσο, οφείλεται εν μέρει και στην επιβεβαίωση της Federal Reserve, ως προς τον στόχο της σταδιακής ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ο Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, διαβεβαίωσε νωρίτερα τη Γερουσία, ότι η στάση της Fed θα παραμείνει υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, χάρη στη «σημαντικά αυξημένη» οικονομική ανάπτυξη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα