Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 23:16

Τέταρτη ημέρα κερδών για τον Dow Jones, νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Κέρδη παρουσίασαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την ισχυρή ώθηση της Amazon, αλλά και την ανάκαμψη της Netflix.

Κέρδη παρουσίασαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την ισχυρή ώθηση της Amazon, αλλά και την ανάκαμψη της Netflix.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 25.120 μονάδες, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,63% στις 7.855 μονάδες, τερματίζοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την πλευρά του, σημείωσε κέρδη κατά 0,40% στις 2.809 μονάδες.

Η μετοχή της Amazon έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,4%, ενώ την ίδια ώρα, η Netflix κατάφερε να διαγράψει τις αρχικές απώλειες, οι οποίες αποτέλεσαν απόρροια των απογοητευτικών στοιχείων για τους νέους χρήστες και τα τριμηνιαία έσοδα.

Από την αρχή του έτους, ο τεχνολογικός δείκτης παρουσιάζει τα υψηλότερα κέρδη στη Wall Street, με τη σωρευτική άνοδο να αγγίζει το 15%. Άλλωστε, όπως παρατηρούν οι αναλυτές, μόλις ορισμένες τεχνολογικές εταιρείες είναι οι υπεύθυνες για το 80% των κερδών του S&P 500 κατά τη διάρκεια του 2018.

Η αποψινή άνοδος, ωστόσο, οφείλεται εν μέρει και στην επιβεβαίωση της Federal Reserve, ως προς τον στόχο της σταδιακής ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ο Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, διαβεβαίωσε νωρίτερα τη Γερουσία, ότι η στάση της Fed θα παραμείνει υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, χάρη στη «σημαντικά αυξημένη» οικονομική ανάπτυξη.

naftemporiki.gr