ΕΥΑΘ: Διάψευση περί στρατηγικού επενδυτή

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 13:25
UPD:16:00

Η ΕΥΑΘ διέψευσε σήμερα τα περί εξαγόρας ποσοστού 4,7% στην εταιρεία από τον όμιλο Suez. Όπως επίσης αναφέρεται, καμία ανακοίνωση δεν έγινε εκ μέρους της ΕΥΑΘ κατά την γενική συνέλευσης της εταιρείας για είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης αναφορικά με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και του έντυπου Τύπου :

- Κανείς μέτοχος της ΕΥΑΘ Α.Ε. δεν έχει ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 2%, πλην του Ελληνικού Δημοσίου.

- Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΑΑ δεν υπάρχει μέτοχος με την επωνυμία SUEZ Group.

- Ο κ. Jean-Claude Ambert παρίστατο στην τακτική Γενική Συνέλευση ως εκπρόσωπος των εταιρειών ONDEO, GALICE και ONDEO SERVICES οι οποίες εξ όσων γνωρίζουμε, ανήκουν στον όμιλο SUEZ. Επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Eric Ghebali Senior Vice President-International Development της SUEZ.

Τέλος όπως διευκρινίζεται, η ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Σκόδρα αφορούσε συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη με τον όμιλο SUEZ για πιθανές στρατηγικές συνεργασίες σε έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα είναι επιθυμητή από την ΕΥΑΘ Α.Ε η μεταφορά τεχνογνωσίας από τον όμιλο της SUEZ, και στα πλαίσια αυτά, ομάδα πέντε στελεχών της SUEZ θα έλθει στην Θεσσαλονίκη στις 17/7/2006.

Μέρισμα χρήσης 2005

Επίσης όπως ανακοινώθηκε, η καταβολή του μερίσματος των 0,16 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005 θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2006 από την πληρώτρια τράπεζα EFG EUROBANK Ergasias. Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 2ης Αυγούστου 2006. Ημέρα αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006. Κατά συνέπεια, από την ημέρα αυτή οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα