Ανοδικά για όγδοη ημέρα κινήθηκε το πετρέλαιο

Καθώς ανησυχία επικρατεί για τον περιορισμό των προμηθειών βενζίνης
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 07:07
UPD:08:34

ΑΝΟΔΙΚΑ, για όγδοη ημ΄ρεα, κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, που σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση της βενζίνης, θα πιέσει τις προμήθειες της χώρας σε καύσιμα.

Συνολικά 34,3 εκατ. Αμερικανοί, αριθμός ρεκόρ, θα ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας που αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ΑΑΑ, το μεγαλύτερο κλαμπ αυτοκινητιστών των ΗΠΑ. Η οικονομία της χώρας, αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,6% το πρώτο τρίμηνο. Ανοδικά κινήθηκαν τα Χρηματιστήρια, καθώς όλα δείχνουν ότι η Federal Reserve, θα σταματήσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου, σημείωσε άνοδο έως 33 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 73,85 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Το πετρέλαιο, στη 1 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, διαπραγματεύθηκε στα 73,65 δολ. το βαρέλι. Σήμερα οι τιμές του βρίσκονται 30% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα