Veolia: Αγοράζει το σκέλος απορριμμάτων της Brambles στη Βρετανία

Προς 1,1 δισ. δολ.
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 08:29

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση του σκέλους αποκομιδής απορριμμάτων της Brambles Industries Ltd. στη Βρετανία, προς 595 εκατ. λίρες στερλίνες (1,1 δισ. δολ.) σε μετρητά, με στόχο τον διπλασιασμό του σκέλους διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, έκλεισε η Veolia Environnement SA, η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο.

Η Veolia, ήδη η μεγαλύτερη εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων της Ευρώπης, θα αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της στη Βρετανία, στα περίπου 900 εκατ. λίρες στερλίνες. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Παρίσι, θα αναλάβει επίσης υποχρεώσεις για συντάξεις ύψους 56 εκατ. λιρών με την εξαγορά της Cleanaway της Brambles στη Βρετανία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τελευταίας στο Σύδνεϋ.

Η αποκομιδή απορριμμάτων προσελκύει αγοραστές όπως τη Veolia, αλλά και εταιρείες κεφαλαίων, για τα σταθερά τους έσοδα. Η εξαγορά, θα ωθήσει στην πρώτη θέση, από την τέταρτη που κατέχει σήμερα στη Βρετανία τη Veolia στον κλάδο της αποκομιδής απορριμμάτων, ξεπερνώντας την Severn Trent Plc, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch & Co.

Το σκέλος αποκομιδής απορριμμάτων στη Βρετανία, απασχολεί 7.500 εργαζομένους, διαθέτει 75.000 πελάτες και είχε πωλήσεις 485 εκατ. λιρών Αγγλίας το δωδεκάμηνο που έληξε τον Ιούνιο του 2005. Το σκέλος εξυπηρετεί τους λιανοπωλητές, τις τοπικές κυβερνήσεις, τις μεταφορές και τα βιομηχανικά λύματα. Διαθέτει τέσσερις χωματερές και τέσσερα εργοστάσια ανακύκλωσης στο Εσεξ και το Γκρίνουϊτς.

Παγκοσμίως, το σκέλος διαχείρισης απορριμμάτων της Veolia, στο οποίο περιλαμβάνεται και το σήμα Onyx, απασχολεί 71.000 ανθρώπους σε 34 χώρες του κόσμου. Η δραστηριότητα είχε πωλήσεις 6,6 δισ. ευρώ (8,4 δισ. δολ.) το 2005. Οι ετήσιες πωλήσεις του στη Βρετανία ήταν 400 εκατ. λίρες στερλίνες, σύμφωνα με το Web site της εταιρείας.

Οι μετοχές της Veolia σημείωσαν χθες άνοδο 76 σεντς, φθάνοντας στα 40,09 ευρώ η μία στο Παρίσι. Οι μετοχές της Brambles σημείωσαν άνοδο 18 σεντς, φθάνοντας στα 10,88 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:17 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Συνολικά, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 18% από τις 29 Νοεμβρίου του 2005, όταν ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Ντέϊβιντ Τέρνερ, ανακοίνωση τα σχέδιά του για πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα