Βραζιλία: Στο 4,5% ο στόχος του πληθωρισμού το 2008

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 09:34

ΣΤΟ 4,5% έθεσε η Βραζιλία τον στόχο για τον πληθωρισμό το 2008, πάνω από τα σημερινά επίπεδα, δίνοντας μεγαλύτερο περιθώριο στους κεντρικούς τραπεζίτες να μειώσουν το κόστος δανεισμού, τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Τα τρία μέλη του Εθνικού Νομισματικού Συμβουλίου της χώρας, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομίας, Γκίντο Μαντέγκα, έθεσαν όριο δύο ποσοστιαίες μονάδες συν πλην του στόχου, δίνοντας την ευκαιρία στην Κεντρική Τράπεζα να επιτύχει τον δικό της στόχο. Επίσης το Συμβούλιο διατήρησε για το 2007 αμετάβλητο τον στόχο στο 4,5%, στα ίδια επίπεδα με φέτος.

Ο πληθωρισμός, το δωδεκάμηνο έως και τον Μάϊο, διαμορφώθηκε στο 4,2% και στα χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση από το 1999.

Με τον πληθωρισμό να υποχωρεί κάτω από τον στόχο της κυβέρνησης, η Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών και στο 15,25%, βοηθώντας στην ισχυροποίηση της ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Επίσης σήμερα, το Εθνικό Νομισματικό Συμβούλιο της Βραζιλίας, ψήφισε ομόφωνα στη μείωση του κρατικού επιτοκίου ανάπτυξης, στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ του 7,5%, από το 8,15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα