Πατούν γκάζι στην κούρσα με την Tesla οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 07:34
UPD:07:38

H αμερικανική Tesla δεν θα «τρέχει» μόνη στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε λίγα χρόνια. Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανεβάζουν ταχύτητα και σε αυτόν τον τομέα και σε λίγα χρόνια αναμένεται να την πλησιάσουν επικίνδυνα. Αυτό προκύπτει από ερευνα της PA Consulting Group. 

Σύμφωνα με την έρευνα η Tesla θα παραμείνει στην κορυφή και το 2019, αλλά έως το 2021 οι παραδοσιακές δυνάμεις της βιομηχανίας αυτοκινήτου και ιδιαίτερα οι γερμανικές Daimler, BMW και Volkswagen θα «πλημμυρίσουν» την αγορά με νέα ηλεκτρικά μοντέλα. 

Βασιζόμενη σε παράγοντες, όπως η στρατηγική, η τεχνολογία μπαταρίας, η κουλτούρα, τα δίκτυα εφοδιασμού, οι  συμμαχίες και οι οικονομικές επιδόσεις, η PA Consulting υπολογίζει ότι η το 2012 η Daimler θα «οδηγεί» την κούρσα, αφήνοντας πίσω της τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. 

Πέραν των γερμανικών εταιρειών υψηλές ταχύτητες αναμένεται να αναπτύξει και η γαλλο-ιαπωνική συμμαχία Renault Nissan. 

H Tesla θα μπορούσε μάλιστα να βρεθεί πίσω από όλες τις παραπάνω, εάν επιμείνουν τα προβλήματα παραγωγής με το Model 3 και η αβεβαιότητα για την κερδοφορία της, προειδοποιεί η εταιρεία. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρεία του Ίλον Μασκ έπιασε το στόχο της παραγωγής, με τον ιδρυτή της να δηλώνει «νομίζω πως γίναμε κανονική αυτοκινητοβιομηχανία».  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα