Πεκίνο: Οι κατηγορίες των ΗΠΑ δεν έχουν τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 07:14
UPD:08:07
REUTERS/JASON LEE

Ο «πόλεμος» ΗΠΑ- Κίνας για το εμπόριο συνεχίζεται και σε επίπεδο δηλώσεων. Το Πεκίνο εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση στην Ουάσιγκτον για τις μονομερείς ενέργειές της, κάνοντας λόγο για πλήγμα στην διεθνή τάξη του εμπορίου. Επανέλαβε δε την πρόθεσή του να απαντά με το ίδιο νόμισμα σε κάθε επιβολή δασμού ή άλλη ενέργεια. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ζανγκ Γιουν, χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες των ΗΠΑ για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές εκ μέρους της Κίνας, σημειώνοντας πως αυτές δεν έχουν τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας. 

EURONEWS

Οι δηλώσεις του έρχονται στον απόηχο των στοιχείων, που έδειξαν ότι η εμπορική διαμάχη δεν έχει προς το παρόν πλήξει τις εμπορικές συναλλαγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Τον Ιούνιο οι εξαγωγές της αυξήθηκαν περισσότερο από 11% σε όρους δολαρίου, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά τους. 

Ωστόσο αρκετοί ανησυχούν ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να σημάνει απότομη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Ανάλογος θα μπορούσε να είναι ο αντίκτυπος και στην αμερικανική οικονομία, που έρχεται αντιμέτωπη με τα αντίποινα των εμπορικών εταίρων της. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα