Σίτι: Χαστούκι για τον τραπεζικό κλάδο η Λευκή Βίβλος

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 15:33
UPD:16:05
REUTERS/TOBY MELVILLE

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του βρετανικού χρηματοπιστωτικού τομέα στο σχέδιο της Τερέζα Μέι για τη μετά- Brexit εποχή. Η απόφαση να μείνουν οι τράπεζες και οι συνδεόμενες με αυτές υπηρεσίες εκτός ενιαίας αγοράς θεωρείται ισχυρό πλήγμα, για έναν κλάδο, στον οποίο στηρίζεται η βρετανική οικονομία. 

«Είναι πραγματικό χαστούκι για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της χώρας και τις συνδεόμενε με αυτές υπηρεσίες» τόνισε η επικεφαλής πολιτικής του Σίτι του Λονδίνου, Κάθριν Μαγκίνες. «Με πιο χαλαρούς δεσμούς με την ΕΕ, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και οι σχετικές με αυτόν υπηρεσίες θα έχουν μικρότερη δυνατότητα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να παράγουν φόρους και να στηρίξουν την ανάπτυξη στην ευρύτερη οικονομία. Είναι τόσο απλό» εξήγησε. 

Σημειώνεται ότι το Σίτι καλύπτει σήμερα το 10% του ΑΕΠ της χώρας και το 12% των φορολογικών εσόδων, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας wholesale χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Απασχολεί δε περισσότερο από 1 εκατομμύριο εργαζομένους, ενώ τουλάχιστον άλλες τόσες θέσεις εργασίας ανά τη Βρετανία συνδέονται έμμεσα με αυτόν. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα