Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο στο Λονδίνο

Καθώς η ζήτηση βενίζνης στις ΗΠΑ, προβλέπεται να μειώσει τα αποθέματα
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 07:26

AΥΞΗΣΗ έως 1 δολ. στην τιμή ρεκόρ, σημείωσε το αργό πετρέλαιο στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι η άνοδος της ζήτησης της βενζίνης κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, θα μειώσει τα αποθέματα.

Περίπου 34,3 εκατ. Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν οδικώς την ημέρα του εορτασμού της Ανεξαρτησίας, σύμφωνα με την ΑΑΑ, το μεγαλύτερο κλαμπ αυτοκινητιστών των ΗΠΑ. Τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν 1,1 εκατ. βαρέλια κατά την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ στις 28 Ιουνίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου σημείωσαν άνοδο 47 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 73,98 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Διαπραγματεύθηκε στα 73,90 δολ. στις 8:54 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια, άγγιξαν τα 74,97 δολ. το βαρέλι στις 2 Μαΐου και τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους, το 1988.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 560 γιέν, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 50.140 γιέν το χιλιόλιτρο στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο Ενεργείας στην Ασία. Στις 11 π.μ., διαπραγματεύθηκαν στα 50.130 γιέν το χιλιόλιτρο.

Στη Ν. Υόρκη το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 8 σεντς, φθάνοντας στα 73,85 δολ. το βαρέλι κατά τις περιορισμένες ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Οι μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές στο Nymex δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι αύριο στις 6 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα αύξησαν τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή, τη μεγαλύτερη περιφέρεια παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, καθώς ο πρωθυπουργός Εχουντ Ολμέρτ διέταξε χθες τον ισραηλινό στρατό να εντείνει τις επιχειρήσεις του κατά των «τρομοκρατών» που κρατούν απαχθέντα Ισραηλινό στρατιώτη.

Χθες, αεροπλάνα πραγματοποίησαν επιθέσεις στα άδεια γραφεία του Παλαιστινίου πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγιε, ενώ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς είπε ότι θα επιτεθεί σε ισραηλινά σχολεία και εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, εάν τα αεροσκάφη συνεχίσουν να βομβαρδίζουν κτίρια στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Web site της ημερήσιας ισραηλινής εφημερίδας, Χααρέτζ.

Το Ισραήλ θεωρεί της Χαμάς της Παλαιστινιακής Αρχής υπεύθυνη για την ασφαλή επιστροφή του δεκανέα Τζιλάντ Σαλίντ, 19 ετών, ο οποίος απήχθη στις 25 Ιουνίου σε επίθεση κατά άρματος λίγο έξω από τη Λωρίδα της Γάζας. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε εκείνην την επίθεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα