Aνοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 10:04

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη ύστερα από την άνοδο των αμερικανικών και ασιατικών αγορών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 5.849 μονάδες (0,3%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.974 μονάδες (0,2%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.693 μονάδες (0,2%).

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές πετρελαϊκών και μεταλλευτικών εταιρειών, καθώς οι τιμές του μαύρου χρυσού και των μετάλλων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα τα στοιχεία για τη μεταποίηση σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, τα οποία ενδεχομένως να παράσχουν ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων.

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά νέα, σύμφωνα με δημοσιεύματα η Vodafone εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Telekom της Νοτίου Αφρικής, ενώ ιδιωτικά κεφάλαια σχεδιάζουν να καταθέσουν προσφορά για τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault αναμένεται να συζητήσει το ενδεχόμενο τριμερούς συνεργασίας με τις General Motors και Nissan.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα