Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 10:30
UPD:11:21

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα θα παραμείνουν οι τράπεζες και ιδιαίτερα οι εξελίξεις σχετικά με την Emporiki, καθώς και την Εθνική Τράπεζα, ωστόσο, σταθεροποιητική κίνηση θα πρέπει να αναμένεται συνολικά».

Praxis Securities: «Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας εκτιμούμε ότι το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας θα εστιαστεί στα εταιρικά αποτελέσματα Α’ εξαμήνου η ανακοίνωση των οποίων θα αρχίσει μετά το Α’ 15ημερο του Ιουλίου.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση πιθανολογούμε ότι η τάση θα καθοριστεί από τις κυριότερες διεθνείς αγορές ενώ δεν αποκλείουμε την επικράτηση τάσεων συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε εντυπωσιακή επιστροφή στην κερδοφορία και πώς να γίνει διαφορετικά όταν η μετοχή της Εθνικής τράπεζας πραγματοποιεί ποσοστιαία άνοδο άνω του 8%. Η πορεία των διεθνών αγορών και το ξεκαθάρισμα των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο αποτελούν τους βασικούς καταλύτες της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η ελληνική αγορά».

Euroxx: «Εντυπωσιακή η συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής με τον Γενικό Δείκτη Τιμών της Σοφοκλέους να καταγράφει άνοδο της τάξεως του 3,10%, και τον τζίρο συναλλαγών να ξεπερνά τα 500 εκάτ. €. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-20 σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύεται κατα 8,81% οδηγώντας ουσιαστικά την άνοδο του Χ.Α. Η εικόνα στις διεθνείς αγορές ήταν μικτή με την Αμερική να υποχωρεί στο σύνολό της ενώ οι βασικοί δείκτες σε Ασία και Ευρώπη να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Για σήμερα αναμένεται η Σοφοκλέους να κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα