Στην Concern Sitronics το 51% της Intracom Telecom

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 10:53
UPD:10:56

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η μεταβίβαση στην εταιρεία Concern Sitronics ποσοστού 51% της Intracom Telecom, σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας.

H Concern Sitronics έχει έδρα τη Μόσχα και αποτελεί τον τεχνολογικό βραχίονας της SISTEMA που δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς, την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ανάπτυξη λογισμικού (Telecom Solutions), τεχνολογία πληροφορικής, λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών και εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 και το 2005 κατέγραψε πωλήσεις 945 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και το συνολικό ενεργητικό της ανήλθε σε 567.8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Η Sitronics έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Μόσχα, στο Κίεβο, στην Πράγα και σε αρκετές άλλες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ τα προϊόντα της εξάγονται στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία και στη Β. Αμερική, Μέση Ανατολή καθώς και ΝΑ Ασία.

Η Concern Sitronics θα εντάξει την εταιρεία στον τομέα τηλεπικοινωνιακών Λύσεων, η κύρια δραστηριότητα του οποίου επικεντρώνεται σε ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά κέντρα, συστήματα billing και δίκτυα επόμενης γενιάς (NGN), αποσκοπώντας στην πραγματοποίηση συνεργιών από τις συμπληρωματικές οικογένειες προϊόντων της Intracom Telecom, τις δυνατότητες system integration που κατέχει αλλά και την πελατειακή της βάση.

Η εξαγορά από την Concern Sitronics του 51% της Intracom Telecom έναντι τιμήματος περίπου 120 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε συνολική επιχειρησιακή αξία ύψους περίπου 440 εκατ. ευρώ. Η επιχειρησιακή αυτή αξία περιλαμβάνει και το σύνολο του δανεισμού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα